Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Karin2H
NY MEDLEM

Saknar provutskrift i version 2021.2

Hej!

Varför har ni tagit bort provutskrift / direktutskrift i den nya versionen 2021.2? Istället måste jag skicka fakturan först och få en extra fakturakopia på köpet och sen bocka ur den. kan ni ordna tillbaka detta?

 

Mvh,

Karin

54 SVAR 54

Hejsan.  Kan väl inte tycka att arbetsflödet är omständigt i Administration när det gäller fakturering. Där kan man ju skriva ut en journal en gång i månaden och endera få den som en enda verifikation eller som flera om man så önskar. Man kan lätt knappa bort inbetalningar med flera fakturor åt gången vilket är vanligt bland våra kunder. 

Det vore väldigt intressant att få veta vad du/ni menar skulle bli bättre med denna förändring, lite mer i detalj. 

Intressant. Jag har själv inte uppdaterat till nya versionen än och det verkar som om jag får vänta ett tag. 

För min egen del så fakturerar jag från byrån en gång i månaden och jag kan ju inte tycka att det är särskilt krångligt, förutom det att jag får lägga till eventuella rabatter manuellt på dom få kunder som har en sådan. I övrigt så är det ju idag bara att gå till utskrift fakturor och skriva ut dom. Det brukar då vara typ 130-150 st så någon förenkling av det har jag svårt att se som möjligt. Bokföringsordern blir sedan ett verifikat. Enkelt och smidig.  

Ing-Mari3
NY MEDLEM

Håller fullständigt med, något som e-Ekonomi är jag inte heller intresserad av, upptäckte nu att om man inte fyllt i e-postadress på kunden så kan man inte skicka fakturan alls. Helt uppåt väggarna för att uttrycka saken på ett snällt sätt. Nej, man ska inte laga det som inte är trasigt sa nån till mig en gång, ligger mycket i det. Kan väl rimligen inte varit många som haft synpunkter på den funktionen. Nä gör om och gör rätt.

Håller även med om löneprogrammet, känns som om man skulle vara kriminell om man skulle vilja ändra nåt i en äldre lönekörning.

 

Jeanette8
UTFORSKARE

Hej, hade jag läst i tråden här innan så hade vi aldrig gjort den senaste uppdateringen. Borttagande av provutskriften ställer till det ordentligt, det är många som vill kunna skriva ut och kontrollera fakturorna och ibland även få dem attesterade av någon annan utan att det bockas i att de är skickade. Har man dessutom många så vill man kunna skriva ut dem i ett svep utan en massa knapptryckningar.

Därtill kommer den mycket konstiga ändringen av kortkommandot, ctrl+p till ctrl+I. 

Nej Visma, nu har ni verkligen gjort bort er. 

Christel9
UTFORSKARE

Önskar jag också!!

Christel9
UTFORSKARE

Åh vad jag önskar att jag inte uppdaterat... Visma, varför försämra?? Vill kunna skriva ut provutskrift!!!!!

Försökte hitta detta du skrev om: Skicka - Extra fakturadokument, men jag hittar inte den funktionen, om den nu skulle hjälpa mig, förstår jag inte riktigt. Vill kunna skriva ut ett fysiskt ex utan att fakturan markeras som utskriven. 

Som det är nu, visst jag kan boka ur och skriva ut igen, men mycket bökigt, då funktionen var bra tidigare. 

Snälla Visma backa tillbaka till en bra funktion som många vill ha tillbaka, även om vi försöket bli mer digitala, så förändra inte något som är bra och flitigt använt!

MalinJ
NY MEDLEM

Fastnade i denna tråden efter att jag också irriterat mig på den nya funktionen med att skriva ut fakturorna. Vi har RUT-kunder som vi skickar fakturor på BG-avi till. Har utgått från en mall som fanns i programmet som hette BG-avi med stöd för RUT, och där enbart anpassat den genom att lägga in vår logga (som man oftast vill ha på sina fakturor). 

I den nya funktionen att skicka/skriva ut fakturor så går det inte att välja den fakturamallen. 

Och när jag kontaktar supporten får jag svar att det inte går att använda egen anpassade mallar! MEN jag har använt en mall som är från VISMA och ingen egenanpassad.

Att jag ska använda den mallen som heter Faktura Silver - Bg-avi, men den har inte RUT-avdraget med på sig. 

Så man kan alltså inte göra fakturor med RUT-avdrag som skickas på BG-avi längre. Det är väl främst till kunder som nyttjar RUT-avdraget som man använder en BG-avi? Vi har i alla fall kvar kunder som vill ha sina fakturor så.

Christel9
UTFORSKARE

Jag hittade faktiskt en lösning.. via Skicka - Extra fakturadokument, men förklaringen som fanns här och på Vismas info om det, kunde jag inte få till det. Men hittade en tråd i forumet, som var gammal, men där en bra förklaring fanns för att kunna skapa detta. Det går utmärkt att använda en mall som du nu använder till fakturorna.

Ska se om jag kan förklara, annars finns tråden någonstans...

Du kopierar mallen du använder och klickar på den nya (lägg till något i namnet, så den blir unik) När du kommer in i mallen, gå till inställningar och ändra till extra fakturadokument i malltyp, spara sedan. Gå sedan till företagets inställningar och lägg in den mallen på extra fakturadokument, som annars är tomt. Då kommer detta upp som möjlig utskrift på kundfakturorna. Hoppas du hängde med..

 

Tycker dock fortfarande att Visma borde ta tillbaka provutskriftsmöjligheten!

JonnaB
NY MEDLEM

Jag håller med! Jag har ca 50-70 fakturor per månad som först skrivs ut och lämnas ut till ansvariga för kontroll/godkännande innan fakturorna skickas till kund! Ta tillbaka provutskrift tack!!!

Ing-Mari3
NY MEDLEM

och inte ett ljud ifrån Visma......