Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Karin2H
NY MEDLEM

Saknar provutskrift i version 2021.2

Hej!

Varför har ni tagit bort provutskrift / direktutskrift i den nya versionen 2021.2? Istället måste jag skicka fakturan först och få en extra fakturakopia på köpet och sen bocka ur den. kan ni ordna tillbaka detta?

 

Mvh,

Karin

56 SVAR 56
Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

 

Vi ser att digitaliseringen tar fart ordentligt och då behöver vi som programleverantör ge stöd för att man ska kunna arbeta så effektivt som möjligt enligt de nya förutsättningarna. Detta var anledningen till att vi införde den nya faktureringsmodulen. Vi vill dock gärna få er input kring detta så vi kommer ta kontakt med er antingen under dagen eller i början av nästa vecka för att försöka hitta en bra lösning både på kort och lång sikt.

@Joanna Norlander Skulle ni kunna "ta tillbaka" att det gick att skriva ut från förhandsgranska-vyn, utan att status på fakturan ändras?🙏Skärmbild 2021-10-25 164523.png

Det är rätt tragiskt att man väljer att förändra även Administration till en funktion som redan fått mycket kritik och frågor i eEkonomi. Man borde nog tagit lärdom av det. Eller vill man få fler att lämna Administration genom att göra det lika "märkligt" som eEkonomi?  Eller är jag bara konspiratorisk....

Önskar jag också!!

Åh vad jag önskar att jag inte uppdaterat... Visma, varför försämra?? Vill kunna skriva ut provutskrift!!!!!

Försökte hitta detta du skrev om: Skicka - Extra fakturadokument, men jag hittar inte den funktionen, om den nu skulle hjälpa mig, förstår jag inte riktigt. Vill kunna skriva ut ett fysiskt ex utan att fakturan markeras som utskriven. 

Som det är nu, visst jag kan boka ur och skriva ut igen, men mycket bökigt, då funktionen var bra tidigare. 

Snälla Visma backa tillbaka till en bra funktion som många vill ha tillbaka, även om vi försöket bli mer digitala, så förändra inte något som är bra och flitigt använt!

Maud
NY MEDLEM

Jag överväger att "backa en version" för att få tillbaks förhandsutskrift av kundfaktura på papper.

(Den måste granskas av person som inte har tillgång till Visma)

Följer detta, och undrar om ni har någon tidplan över när ni har lagt tillbaks den funktionen?

Hälsningar Maud

Hej Maud,

I väntan på ev. bättre lösning kan du i förhandsgranska-läget skriva ut fakturan på skrivare, eller som pdf-fil om du skulle föredra det.

Mvh Jessica

Hej

Tack för svar, men om jag förhandsgranskar, och skriver ut (oavsett format) så blir status "utskriven" Och det är det som är problemet. Vi behöver ta en preliminär utskrift, för kontroll internt. Därefter en skarp utskrift som låser fakturan. 

Så tyvärr är ditt förslag ingen lösning

Maud

@Maud  Ja, det ser jag nu, att de gjort om där med...  Det har gått att göra så tidigare, och jag trodde jag hade sett att det funkade efter denna uppdatering också, men så var det uppenbarligen inte... Trist! Det är så irriterande när något fungerande försämras eller t.o.m. försvinner 😞  Hoppas att du hittar någon bra lösning som fungerar för er! (Har du kontaktat Visma via chatt eller telefon? Har du tur träffar du på någon som kan lite mer, och kanske kan hjälpa dig att hitta en lösning)

 

Efter att ha läst det här inlägget så verkar det som om ni typ gjort om fakturahanteringen i Administration så att det mer liknar eEkonomi, vilket då är en rätt kraftig försämring. Gör inte om program med bra funktioner till att efterlikna ett med sämre funktioner. Nu har jag inte installerat nya versionen men jag hoppas verkligen att ni inte gjort om bortknappningen av inbetalningar till samma usla funktion som det är i eEkonomi Fakturering. Där man måste ta en i taget och det är ett jäkla knappande. Det tar en evinnerlig tid när det är några fakturor som blivit betalda.

Michaela6
NY MEDLEM

Hej,

Jag hakar också på detta inlägg. Är mycket tvetydigt när man vill skriva ut fakturan för att kunna lämna den till granskare (litet företag) och det står att fakturan redan är skickad? då börjar man undra om den redan gått iväg till kund ??  det känns inte bra. Det är betydligt krångligare att få fakturan utskriven nu än tidigare! Förstår också vitsen med den nya funktionen, men det känns som att något blev också sämre, det får inte finnas en risk för att man TROR att fakturan gått iväg till kund!  Fakturahanteringen är mycket viktig, den skall vara korrekt och komma på det sätt som kunden önskar.

 

Hälsningar

Susanne 

saben_
NY MEDLEM

Hur når man enklast skrivardrivrutinen när man vill göra en "provutskrift" på papper.

Varför ska en utskrift "låsa" fakturan?

Det viktiga är väl om fakturan skickats eller inte.

Men jag tycker ändå att programmeraren kan återinföra "Skriv ut fakturan" under "Skriv ut".

Dessutom bör man lätt komma åt skrivardrivrutinen.

Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej @saben_  och @Thomas10 !

 

Som Gustav skriver så försöker vi samla på oss input från er användare för att hitta en bra lösning. Har ni tittat på att använda Extra fakturadokument/ extra orderdokument? Vad ser ni för för- och nackdelar med det?

@Thomas10 - jag ser att du nämner följesedlar i din kommentar, där förstår jag att det kan bli ett problem med ovan om du redan skulle använda extra orderdokument till själva orderbekräftelsen, så vi tar det med oss. 

@saben_ Du når skrivarinställningarna via samma knapp som i tidigare version:

Inställningar.jpg

Du får gärna återkoppla om jag missförstod din fråga och du syftade till något annat så tittar vi vidare på det:)

Jeanette8
UTFORSKARE

Hej, hade jag läst i tråden här innan så hade vi aldrig gjort den senaste uppdateringen. Borttagande av provutskriften ställer till det ordentligt, det är många som vill kunna skriva ut och kontrollera fakturorna och ibland även få dem attesterade av någon annan utan att det bockas i att de är skickade. Har man dessutom många så vill man kunna skriva ut dem i ett svep utan en massa knapptryckningar.

Därtill kommer den mycket konstiga ändringen av kortkommandot, ctrl+p till ctrl+I. 

Nej Visma, nu har ni verkligen gjort bort er. 

MalinJ
NY MEDLEM

Fastnade i denna tråden efter att jag också irriterat mig på den nya funktionen med att skriva ut fakturorna. Vi har RUT-kunder som vi skickar fakturor på BG-avi till. Har utgått från en mall som fanns i programmet som hette BG-avi med stöd för RUT, och där enbart anpassat den genom att lägga in vår logga (som man oftast vill ha på sina fakturor). 

I den nya funktionen att skicka/skriva ut fakturor så går det inte att välja den fakturamallen. 

Och när jag kontaktar supporten får jag svar att det inte går att använda egen anpassade mallar! MEN jag har använt en mall som är från VISMA och ingen egenanpassad.

Att jag ska använda den mallen som heter Faktura Silver - Bg-avi, men den har inte RUT-avdraget med på sig. 

Så man kan alltså inte göra fakturor med RUT-avdrag som skickas på BG-avi längre. Det är väl främst till kunder som nyttjar RUT-avdraget som man använder en BG-avi? Vi har i alla fall kvar kunder som vill ha sina fakturor så.

Jag hittade faktiskt en lösning.. via Skicka - Extra fakturadokument, men förklaringen som fanns här och på Vismas info om det, kunde jag inte få till det. Men hittade en tråd i forumet, som var gammal, men där en bra förklaring fanns för att kunna skapa detta. Det går utmärkt att använda en mall som du nu använder till fakturorna.

Ska se om jag kan förklara, annars finns tråden någonstans...

Du kopierar mallen du använder och klickar på den nya (lägg till något i namnet, så den blir unik) När du kommer in i mallen, gå till inställningar och ändra till extra fakturadokument i malltyp, spara sedan. Gå sedan till företagets inställningar och lägg in den mallen på extra fakturadokument, som annars är tomt. Då kommer detta upp som möjlig utskrift på kundfakturorna. Hoppas du hängde med..

 

Tycker dock fortfarande att Visma borde ta tillbaka provutskriftsmöjligheten!

och inte ett ljud ifrån Visma...... 

Hej alla ni i denna tråd, 

Förlåt för uteblivande svar de senaste dagarna.
Vi håller för närvarande på att titta på detta och vi planerar för att möjligheten att göra en utskrift som ej påverkar status på fakturorna ska finnas på plats till kommande version. Jag kan inte lova om den kommer se exakt likadan ut som tidigare funktionen " provutskrift" men när vi designar den utgår vi från de behov vi förstår att ni har efter kommentarerna i denna tråden. 

 

Tack till alla er som har delat med er , det hjälper oss i vår vidare utveckling av Visma Administration. 

 

Ha en fin fredag! 🙂 

 

 

JonnaB
NY MEDLEM

Jag håller med! Jag har ca 50-70 fakturor per månad som först skrivs ut och lämnas ut till ansvariga för kontroll/godkännande innan fakturorna skickas till kund! Ta tillbaka provutskrift tack!!!

Eva J_
NY MEDLEM

Hej,

Jag behöver skriva ut förhandskopia för att ge till de jag fakturerar till för koll. Uppfattar jag det rätt att man inte kan göra det nu? Det krånglar ju till livet ganska rejält för mig och kommer att ta mycket längre tid. Vi säljer inte artiklar (produkter) utan tid och skriver mycket text på våra fakturor vilket de jag fakturerar för behöver läsa igenom innan det går iväg. Jag har också kvar fakturakopia på papper för min egen del och behöver ha det för andra anledningar i företaget. Tidigare har man kunnat lägga en bilaga på sidan två till de fakturor som skickas som e-fakturor. Kan man nu lägga en bilaga där och få med den i samma pdf när den går som lokal e-post? /Eva