Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Karin2H
NY MEDLEM

Saknar provutskrift i version 2021.2

Hej!

Varför har ni tagit bort provutskrift / direktutskrift i den nya versionen 2021.2? Istället måste jag skicka fakturan först och få en extra fakturakopia på köpet och sen bocka ur den. kan ni ordna tillbaka detta?

 

Mvh,

Karin

54 SVAR 54
Gustav Bergqvist
PRODUCT OWNER

Hej alla ni i denna tråd, 

Förlåt för uteblivande svar de senaste dagarna.
Vi håller för närvarande på att titta på detta och vi planerar för att möjligheten att göra en utskrift som ej påverkar status på fakturorna ska finnas på plats till kommande version. Jag kan inte lova om den kommer se exakt likadan ut som tidigare funktionen " provutskrift" men när vi designar den utgår vi från de behov vi förstår att ni har efter kommentarerna i denna tråden. 

 

Tack till alla er som har delat med er , det hjälper oss i vår vidare utveckling av Visma Administration. 

 

Ha en fin fredag! 🙂 

 

 

Eva J_
NY MEDLEM

Hej,

Jag behöver skriva ut förhandskopia för att ge till de jag fakturerar till för koll. Uppfattar jag det rätt att man inte kan göra det nu? Det krånglar ju till livet ganska rejält för mig och kommer att ta mycket längre tid. Vi säljer inte artiklar (produkter) utan tid och skriver mycket text på våra fakturor vilket de jag fakturerar för behöver läsa igenom innan det går iväg. Jag har också kvar fakturakopia på papper för min egen del och behöver ha det för andra anledningar i företaget. Tidigare har man kunnat lägga en bilaga på sidan två till de fakturor som skickas som e-fakturor. Kan man nu lägga en bilaga där och få med den i samma pdf när den går som lokal e-post? /Eva

JonnaB
NY MEDLEM

Hur går det med arbetet att få tillbaka provutskrift?

Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

 

@Eva J_ - Många av våra kunder löser detta genom att använda sig av Extra fakturadokument, skulle det kunna vara en lösning för dig? Här kan du läsa mer om hur det fungerar: Extra dokument.

 

@JonnaB - Utifrån den input som vi fått från er kunder så har vi som ambition att kunna erbjuda en lösning för detta i nästa version av programmet. Det kommer inte bli en knapp för provutskrift som tidigare, men det kommer finnas möjlighet att skriva ut/spara fakturan innan man skickar den till kund utan att markeringen för Skickad påverkas.

Eva J_
NY MEDLEM

Jag har försökt att använda mig av Extra fakturadokument men inte fått det att funka. Förmodligen någon inställning jag inte lyckats få till. Har tyvärr inte haft tid att undersöka det mer för jag var tvungen att få ut mina fakturor. Jag har hittat hur man skriver ut fakturorna i efterhand så det är ok. Men behöver som sagt skriva ut innan de skickas också, behöver också ibland göra en pdf på en faktura och skicka för koll till en utomstående projektledare innan den går iväg till kunden. Ser att ni kommer att ändra framöver, jättebra. Vill bara inflika att jag gärna ser en funktion som gör att jag kan skriva ut fakturor i intervall (som man kunde tidigare). Dvs säga skriva ut faktura 1-100. Inte bara en och en, som förhandskopia då. Nu har jag gjort skärmdumpar på alla mina fakturor och printat dessa, cirka 10 klick per faktura blev det. När man sen ska skicka fakturan så funkar fakturahanteringsfliken bra tycker jag.

saben_
NY MEDLEM

I väntan på nästa version löser jag problemet så här:

"Skicka"/skriv ut fakturan till PDF och spara till lätt åtkomlig mapp, t.ex. skrivbordet.

Öppna filen i en bra (standard) pdf-läsare och skriv ut därifrån, det bör gå lätt.

Stäng pdf-läsaren och ta bort filen helt.

Ta bort bocken för skickad, så kan fakturan sedan skickas som den ska.

 

En fråga från en som avvaktar sin uppdatering. I eEkonomi så är ju även en PDF-utskrift slutgiltig och det går sedan inte att ändra fakturan. Det är inte så i den här nya metoden i Admin?

Låter bra och ser fram emot den uppdateringen så att även jag kan uppdatera. Hela idén om att en faktura inte får ändras efter utskrift är så felaktig och jag funderar var den kommer ifrån. 

Antar att upplägget i eEkonomi där en utskrift bokförs direkt spelar in, och även det är ju rätt befängt faktiskt. I eEkonomi så får man istället en massa felaktiga fakturor med efterföljande krediteringar, vilket enligt mig är värre och mer felaktigt än att man kan ändra en faktura. 

I Admin så är man ju "körd" när man väl skrivit ut journalen, vilket även det ibland ställer till det men det är ändå acceptabelt. Det viktigaste är ju att det blir rätt i slutändan och att man kan rätta till och kolla. 

Hela tänket är ju lika märkligt som det i Lön600 där det förutsätts att allt sker i kronologisk ordning. Det är mer än en gång vi varit tvungna att radera lönekörningar för att kunna göra rätt mot Skatteverket. Väldigt illa det också. Tacka vet jag Lön Special. Där gick det att göra rätt på rätt sätt och ett lätt sätt...

Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej @AccountantfromHell_singland ,

 

Det stämmer inte att man inte kan göra några justeringar på fakturan. Hanteringen för detta är precis som tidigare; att man kan justera fakturan så länge den inte är journalförd eller det finns en betalning på den. Vi ingen ambition att gå mot eEkonomis väg där. Förändringen som diskuteras är att man i tidigare versioner hade ett alternativ för Provutskrift som inte påverkar markeringen för Utskriven på fakturan, den finns inte i den nya versionen och det är det flödet som vi tittar på till nästkommande version.

Tack för snabbt svar. Det låter betryggande för den vägen är ingen bra väg. 

Har inte satt in mig i den nya rutinen utan avvaktar. I mitt fall så fakturerar jag en gång i månaden och det blir då ungefär 130-150 st fakturor men vad jag har förstått så påverkas inte det av den här uppdateringen. 

 

En annan sak med eEkonomi som ställer till det är att vi idag har rätt många som kör det och fakturerar. Att knappa inbetalningar av många fakturor i eEkonomi är också, så vitt vi vet, väldigt stökigt. En i taget vilket tar en väldig tid och är mycket sämre än i Admin. Men Admin är ju i grunden ett väldigt mycket bättre program för oss som "kan" det här jobbet....