Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Karin2H
NY MEDLEM

Saknar provutskrift i version 2021.2

Hej!

Varför har ni tagit bort provutskrift / direktutskrift i den nya versionen 2021.2? Istället måste jag skicka fakturan först och få en extra fakturakopia på köpet och sen bocka ur den. kan ni ordna tillbaka detta?

 

Mvh,

Karin

54 SVAR 54
Eva J_
NY MEDLEM

Nu har jag (bara snabbt) provat Extra fakturadokument. Det verkar som om det funkar om jag har inställningen skrivare för både faktura och extra fakturadokument. Men om jag har E-faktura t.ex. inställd på fakturan och skrivare på extra fakturadokument då kommer ingen print ut när jag försöker skriva ut extra fakturadokument. Ev. kan jag ändra E-faktura till skrivare men då måste jag gå tillbaka och ändra det sen och då komma ihåg om det ska vara E-faktura eller pdf. Jag har 150-200 fakturor och cirka 95% E-faktura eller pdf så det känns inte som ett alternativ.

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

 

Vi har nu släppt en ny version av Visma Administration, 2021.3. Genom knappen Förhandsgranskning till pdf, som du hittar i samband med att du förhandsgranskar ett dokument kan du numera antingen skapa en pdf och/eller skriva ut pdf:en, utan att dokumentet får en markering i Skickad.

 

Är du nyfiken på att läsa mer om vad versionen innehåller så rekommenderar jag att du läser versionsnyheterna.  

 

Ha det fint!

/Jenny

Eva J_
NY MEDLEM

Tack :-). Men jag måste skriva ut en faktura i taget och kan inte skriva ut i intervall inte sant? Har ni gjort någon ändring avseende utskick av fakturor via mail. I tråden innan fanns de som önskade att mailen skulle gå iväg per automatik. Jag har dock ofta bilagor till mina mail som jag måste lägga till så jag behöver titta på varje mail innan det går iväg. En önskan för framtiden är att man ska kunna lägga bilagan på flik två på fakturan som man gör med e-fakturan och att den kommer i en och samma pdf som fakturan. Då behöver man inte titta på mailet innan det går iväg.

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST

Hej @Eva J_!

 

Under Försäljning - Fakturahantering kan du markera flera fakturor samtidigt och välja Förhandsgranska och där har du samma knapp för Förhandsgranska till pdf. Har du då markerat fler fakturor kommer dessa läggas i samma pdf-fil. 

 

Om du skickar flera fakturor och gör det via programdelen Fakturahantering kan du göra en inställning för om du vill öppna mejlen för redigering eller inte. När du markerar flera fakturor och väljer Skicka kan du välja Skrivarinställningar:

Skrivarinställningar2.jpg

Den inställningen är inte möjlig om du skickar en faktura åt gången utan enbart flera samtidigt. 

 

Det finns önskemål om att kunna bifoga bilagor även vid utskriftsvalet Lokal e-post men det är inte planerat att förändra i dagsläget. 

 

Ha det fint

/Jenny

Eva J_
NY MEDLEM

Hej, Ok tack det låter bra :-). Då ska jag uppdatera innan nästa fakturering. Mvh God Jul och Gott Nytt År. Tack för bra feedback och snabbt agerande. Mvh Eva