Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Skicka kreditfakturor som har Plusgiro/PG nummer via LB-fil

Fick precis veta av supporten att jag inte kan skicka kreditfakturor som har PG-nummer i min betalfil för att banken inte stödjer kreditfakturor som har PG-nummer. Det vill säga leverantörer som har sin betalning mot PG i vanliga fall som har ställt ut en kreditfaktura blir refuserad för att banken inte stödjer detta. Nu måste jag bara fråga - hur kan det 2012 vara möjligt? I min värld så vore väl det den enklaste sak för en programmerare att ordna.

Min nästa fråga är hur jobbar Visma som företag mot banken. Jag kan ju inte vara den enda kunden som tycker att detta är föråldrat. Jag har svårt att nöja mig med svaret -"Banken stödjer inte detta". Som stort programmeringsföretag med många kunder hade jag lobbat otroligt mycket direkt mot bankerna eller Bankgirot eller vad som nu krävs för att göra det enklare och mer lätthanterligt för mina användare. Hur jobbar ni Visma för att hjälpa mig som kund?

1 SVAR 1
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej
Tack för dina frågor.

Det finns i Sverige två standardiserade format för att skicka leverantörsbetalningar.
Fakturabetalningsservice till Plusgirot och LB-formatet till Bankgirot. I LB-formatet finns inte stöd för att skicka kreditfakturor till Plusgiorkonton. Även om vi skickar med informationen i filen tas det inte emot av Bankgirot.

Vi har kontinuerliga möten och diskussioner med bankerna och Bankgirot med syftet att underlätta och förenkla för våra kunder.

Båda formaten har funnits med länge och det händer mycket nu kring detta i och med reglering och likriktning av betalningar (SEPA). Detta regleverk kommer att innebära att inga kreditfakturor kommer att skickas i betalfilen för bevakning hos banken utan affärssystemet måste räkna av dessa mot debetfakturan innan filen skickas till Bankirot eller Plusgirot. Vi arbetar just nu med hur vi ska anpassa oss efter dessa nya förutsättningar och få samma hantering av inrikes- och utrikes betalningar.
Då de gamla formaten på sikt kommer att försvinna gör varken Bankgirot eller Plusgirot eller vi några förändringar i dem just nu.