Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Släcka gamla kundfakturor

jag har prcis tagit tillbaka min kundreskontra och har 4 års fakturor som är osläckta i mitt system. jag skall börja att släcka dessa sjäkv från nu men vill då förstås få bort de gamla, hur är detta möjligt?

15 SVAR 15
Carl Cipranic
FD ANSTÄLLD

Hej!

Jag är lite osäker på vad du menar med osläckta fakturor, menar du att de finns skapade i programmet och är journalförda och därmed bortbokade från kundreskontran eller finns de skapade i programmet men ännu inte är journalförda och därmed finns de kvar på ex 1510 Kundfodringar, eller finns de som ej journalförda i programmet men bokförda manuellt?

Vidare undrar jag vad du skulle vilja göra med dem, vill du kreditera dem, radera dem helt eller journalföra dem, det är lite olika tillvägagångssätt där i så fall?

 - Om du vill Radera dem så kommer det inte att gå, man kan inte radera fakturor.
 - Skall de Betalas och journalföras kan du kika på dokumentet Skapa Direktbetalning så ser du hur du skall gå tillväga.
 - Finns de redan bokförda men ändå ligger som obetalda i kundreskontran måste du gå till Arkiv - Bokföring - Grunduppgifter - Bocka i rutan Bokför journaler och momsrapporter manuellt - Stäng - därefter gör du enligt              beskrivningen i Skapa Direktbetalning, när du är klar så går du tillbaka till Arkiv - Bokföring - Grunduppgifter - Bocka ur rutan Bokför journaler och momsrapporter manuellt - Stäng, nu kan du fortsätta arbeta som vanligt.

Tack för din fråga!

/Carl
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej

jag har lejt bort reskontran under 3 år och vill nu ta tillbaka den, jag har alltså inte släckt några fakturor på över 3 år och börjar jag nu så för jag med säkerhet upp en massa gamla fakturor som redan är betalda.  vad jag vill är alltså att återta min kundreskontra och börja släcka fakturor och bevaka dessa själv igen. Men vill inte  sitta och släcka fakturor 3 år tillbaka. vad finns det för lösningar!?  tack Thomas

Hej igen!

Fortfarande osäker på vad du menar med att släcka fakturor då vi inte har någon funktion som heter så. Ovan har Carl beskrivit de olika tillvägagångssätten beroende på hur du vill göra och vilken status dina fakturor ha.

Återkom om du har ytterligare frågor.

/Elin
Fd medlem
Inte tillämpbar

hej med att släcka fakturor menar jag att jag med betalnings datum och  bank info tar bort de från den förfallna  reskontran, bättre så?

tack så länge

Hej!

Då förstår jag vad du menar. Som Carl skriver får du göra enligt följande:

 - Skall fakturorna betalas och journalföras kan du kika på dokumentet Registrera inbetalning så ser du hur du skall gå tillväga.
 - Finns de redan bokförda men ändå ligger som obetalda i kundreskontran måste du gå till Arkiv - Bokföring - Grunduppgifter - Bocka i rutan Bokför journaler och momsrapporter manuellt - Stäng - därefter gör du enligt beskrivningen i Skapa Direktbetalning, när du är klar så går du tillbaka till Arkiv - Bokföring - Grunduppgifter - Bocka ur rutan Bokför journaler och momsrapporter manuellt - Stäng, nu kan du fortsätta arbeta som vanligt.

/Elin
Fd medlem
Inte tillämpbar

nu har jag visma 2000 och jag känner inte igen rubriker som du skriver!
Fd medlem
Inte tillämpbar

jag har ca 3 år som jag inte gjort detta på! löser detta mitt problem?

Hej

Gå in under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar och klicka på Bokföring, Här borde du hitta rutan vi menar om du kikar på fliken GrunduppgifterOch för att få bort fakturorna från reskontran, göra dem betalda - journalförda utan att du vill påverka bokföringen - så är det så här du får gå till väga.
Efter du betalt ut och journalfört bort dessa får du åter gå in på Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar och Bokföring och bocka ur Bokför journaler och momsrapporter manuellt så att framtida journaler kommer in i bokföringen.

Mia
Fd medlem
Inte tillämpbar

hej
jag förstår inte hur du menar skall jag manuellt få bort dessa 2000 fakturor?

MVH Thomas
Fd medlem
Inte tillämpbar

dessutom så känner jag inte igen  layouten då  jag har visma 2000 ver 5,21

/thomas

Hej!

Ja, du måste gå in och registrera alla dessa fakturor som betalda för att de ska "släckas" i programmet. Kundreskontralistan visar alla obetalda fakturor vid det datumet du fyller i så fakturorna måste vara slutbetalda för att de ska försvinna.

Den programversionen du har är väldigt gammal så du bör uppdatera till den senaste versionen för att få det nya utseendet och få tillgång till alla nya programfunktioner. Har du serviceavtal hittar du den senaste versionen när du loggar in på vismaspcs.se och klickar på Support - Ladda ner program.

I den programversionen du har hette programfunktionen Manuell registrering av bokföringsorder.

/Johan
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej

jag vill undvika att boka bort 2000 fakturor det tar  1 månad, finns det inte ett sätt att släcka alla innan ett visst datum och börja på nytt?

Det finns tyvärr inget inget sätt att massuppdatera alla fakturor till att bli betalda ett visst datum. Däremot kan du skapa en inbetalningsbunt på ett datum och då plocka upp fakturorna, en i taget på varje rad. 
/Johan
Fd medlem
Inte tillämpbar

hej

hur görs detta i ver 5,21?

hls thomas
JohanNicklason
ANSTÄLLD

Hej!

Vi supportar alltid den senaste versionen så vi ser gärna att du uppdaterar programmet.

Här kommer en länk där du kan läsa om hur du uppdaterar till senaste versionen.

/Johan