Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Pannacotta
MEDLEM

Sortera bort Swish-betalningar från återrapporteringsfilen för kundinbetalningar

Hej!

 

Vi använder idag betalfilsformat camt.054 (via SEB) för kundinbetalningar och leverantörsbetalningar. Vi har idag ett rätt stort antal Swish-betalningar till vårt bankkonto. Dessa Swish-betalningar kommer med i återrapporteringsfilen för kundinbetalningar och ger visst extraarbete eftersom de manuellt måste raderas i gränssnittet för de matchade kundinbetalningarna. Går det att göra någon inställning så att Swish-betalningarna inte läses in som kundinbetalningar som då inte kan matchas mot någon obetald faktura? En annan tänkbar lösning är att vi byter bankkonto för Swish-betalningarna. Tänker dock att det kanske finns någon inställning som går att ändra i Visma alternativt att man gör någon justering i samband med inläsningen av återrapporteringsfil för kundinbetalningar. 

 

1 SVAR 1
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @Pannacotta 

 

Välkommen som ny forummedlem och tack för att du hör av dig till oss med en fråga. 

 

Det finns ingen inställning i Visma Administration som du kan göra för att sortera bort swishbetalningarna från återrapporteringsfilen utan det behöver du hantera manuellt. Ett tips är att du hör med banken och se om de har möjlighet att  hjälpa dig med detta. 

 

Du är självklart välkommen att lämna ett önskemål om programförbättring direkt till våra utvecklare av Visma Administration. 

 

I Visma Administration finns en knapp som heter Förbättringsförslag lokaliserad en bit till höger om mitten av programmets header. Klicka på knappen och du länkas vidare till ett formulär där du kan lämna ditt önskemål.  

 

 

Välkommen tillbaka till forumet

//Tinna