Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
JorgenM
NY MEDLEM

Swish, registrera det som en samlad dagsverifikation

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2020-01-28 13:57 )

vi får in swish betalningar för skytteaktiviteter vi har på kvällstid. Hur jag ska bokföra dem på enklast sätt men ändå på ett tydligt sätt för revisiorerna i Visma Förening är det jag funderar på.

en tankte jag har är att ta alla inbetalningar som en och bifoga en swishrapport för den dagen som verifikation ... eller ange varje inbetalningen anges som varsin verifikation?

Fördel nackdel och finns det något regelverk hur det ska hanteras? 

2 SVAR 2
KjellP
CHAMPION

Re: Swish, registrera det som en samlad dagsverifikation - Förening

Jag tar ut en lista en gång i veckan från banken (Swedbank) och öppnar den i Excel. Där skapar jag ett bokföringsunderlag.
Lite mickel med att anpassa kolumner, summering och utskriftsformat, men det blir tydligt och klart. Efter att gjort så några gånger är det inte så svårt längre.
Regelverk för detta vet jag inte, men det ska ju fungera praktiskt också.
Sara Lindblom
FD ANSTÄLLD

Re: Swish, registrera det som en samlad dagsverifikation - Förening

Hej!

Följande information har jag kopierat från boken Redovisa Rätt: 

Med kontanta in- och utbetalningar avses betalning med sedlar och mynt, mottagna checkar och andra betalningsanvisningar som omedelbart kan omsättas i pengar, däremot inte betalningar som sker över bankgiro, plusgiro, internet eller via mobiltelefon, mot kontokort eller med checkar utställda av företaget. Varje köpnota utgör en enskild verifikation, men de köpnotor som upprättas under en dag kan bokföras i sammandrag i en post.

Jag tolkar det alltså som att du kan göra som du själv föreslår, skapa en verifikation per dag där du tar med samtliga inbetalningar, dock specificerade och inte som en klumpsumma. Att bifoga en swishrapport som underlag kan ju inte heller vara fel. Vill du vara helt säker på att du gör rätt tycker jag du ska dubbelkolla med din revisor.