Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Jan Wester
UTFORSKARE

Tillägg i kolumninställningar för kund när man gör fakturor

Alltså det här med att man kan välja vilka kolumner som ska visas på många olika ställen i programment är ju helt suveränt - så man kan anpassa till sina behov. 

Vi har ett behov av att kunna visa kolumn för kundens e-post när vi skapar en ny faktura. När man skriver i en kund vid skapande av faktura  kommer det ju upp en lista där man kan se och välja diverse olika kolumner för den valda kunden. 
Eftersom vi använder Visma som "kassasystem" i gårdsbutiken där en del betalar kontant och de flesta vill ha faktura på e-post så skulle det här vara en mycket behjälplig kolumn för att bekräfta att tidigare regisrerad kund har en e-post registrerad. Nu måste vi ofta dubbelkolla om kunden är osäker genom att gå in på "kunder" och skriva i kundens namn igen för att då se om och vilken e-postadress den har. 

Detta känns som en väldigt liten och enkel sak att åtgärda till kommande versioner eller?

3 SVAR 3
Davor P1
CHAMPION

Kan du inte gå in och temporärt kontrollera via REDIGERA KUND när du skriver in kundens namn eller nummer? Då tror jag att du kan få upp epost adressen på kunduppgifterna. Då behöver du inte hoppa allt för mycket mellan flikarna.

Detta är dock bara en temporär lösning till dess de kan titta på ditt förslag.

Davor
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Jan!

Det som Davor P skriver ovan borde underlätta en del för er.

Gå gärna in i tråden Fler valbara kolumner och gilla det inlägget så vi ser hur många kunder som efterfrågar denna funktion.

/Elin
Fd medlem
Inte tillämpbar

Eller kopiera in mailadressen i anmärkning på flik 2 på kundkortet, den kolumnen kan du ta fram. Men då får ni underhålla 2 fält:-) . Alternativt använda kortnamn men då ryms nog inte hela adressen