Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Tips på bra leverantörer - scanning och attestering av leverantörsfakturor

Hej,

Vi står inför att införa elektronisk scanning och attestering av leverantörsfakturor och tänkte fråga runt lite om de erfarenheter som ni säkert har. Har haft kontakt med attest.nu och optosweden och undrar om någon har använt sig av dessa leverantörer? Vill gärna höra både fördelar och nackdelar. Vi använder oss av Visma admin. 2000 idag.

Tack på förhand,
Lisa

 

Innehållet i denna tråd är kontrollerat av Visma Spcs 220628

3 SVAR 3
Davor P1
CHAMPION

Har inte använt något av dessa program, men vi använder SWINX SCANLEV från ett malmöföretag.

Du har redan i Visma Administration möjlighet att ta in en del av fakturorna via AutoInvoice, men det går inte att hantera pappersfakturor eller PDF fakturor tyvärr.

Det som däremot är bra med fakturor inlästa via Autoinvoice är att du från en del leverantörer kan få med artikeluppgifterna och kan lagerföra inköpt material. Nackdelarna övervägde valet av externt system.

ScanLev har kopplingar så att du kan jobba både "på kontoret" och medarbetarna kan attestera ute på fält vid behov.

De fakturor som kommer via AutoInvoice läggs in automatiskt i registret och kan sen distribueras till respektive medarbetare med en knapptryckning.

Alla fakturor konverteras till PDF efter inläsning, men UTAN teckentolkning. Allt hamnar som en grafisk bild, mågot som jag tycker är lite synd.

Programmet hanterar även QR-koder så att man via denna får in det viktigaste från fakturan, såsom:

Leverantör
Fakturanummer
Fakturadatum
Förfallodatum
Totalbelopp
moms.

För mer information kan ni prata med Björn Serenhov på tel 040 - 680 83 31 - Direkt (SWINX AB)

Davor P
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Lisa!

Som Davor P skriver så finns idag tjänsten Elektronisk fakturahantering, dock kan man även få pappersfakturor och PDF-fakturor scannade och tolkade innan dessa skickas vidare till tex Administration. Om ni är ute efter att flera ska kunna attestera fakturor och/eller bygga upp ett attestflöde med regler osv kan vi på Visma rekommendera vår sammarbets partner Rillion One (fd Centsoft) .

/Fredric 

 

Innehållet i tråden är redigerat av Visma Spcs 220510

Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej, vi är Vismapartner och arbetar tätt med Pagero som jag rekommenderar. Vår tjänst som hanterar leverantörsfakturor heter DocBox och är helt integrerad med Visma Administration. Hör gärna av dig om du vill ha mer info. /Lizanna, Pector AB
info@pector.se 0317997685