Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted

Uppdatera Byråstöd 5.80 och Administration version 2017.1

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2020-04-02 10:33 )

Jo, sitter här och tänkte uppdatera byråståd, Adm 2000 m.m. Under tiden som jag gjorde säkerhetskopian av allt i Byråstöd så läste jag på lite och inser att jag nog idag inte "törs" göra någon uppdatering. Frågorna som uppkommer är följande:
- Vi har i våra arbetsstationer Windows 7 SP1 (kör alltså server med allt vad det innebär). I rekommendationerna så skriver ni Windows 7 med senaste servicepacket. Innebär det att jag måste köpa till SP2 till alla datorer eller bara att dom skall vara uppdaterade?
-Vi har Windows server 2012 på servern så det bör väl inte vara något problem, eller?
-I installationsanvisningen till Adm2000 så skriver ni att man skall ta säkerhetskopia på samtliga företag men det blir det väl när jag, som kör byråstöd, gör säkerhetskopia i byråstöd av allt, eller?
-Såg också att man bör uppdatera byråstöd innan man uppdaterar Adm. Gäller det alla program? Tänkte iofs göra så men intressant att veta. Och har ordningen då någon betydelse, förutom att man skall börja med byråstöd? 
-Med tanke på att jag är lite nojig så bör jag väl antar jag, för att vara säker, även ta säkerhetskopia på tid och en systemsäkerhetskopia på ADM... Om det skulle misslyckas så är väl det ett bra sätt att enkelt så igång systemet som de såg ut....?

Vill ju inte hamna i situationen att det inte funkar efter en uppdatering då det kostar oss en jäkla massa pengar när mina anställda inte kan jobba.......

6 SVAR 6
Highlighted
CHAMPION

Re: Uppdatera Byråstöd 5.80 och Administration version 2017.1

Hej,

Jag skall försöka bena upp det hela en aning.

Du behöver INTE köpa ny version av Windows 7. Kör bara windows Update så bör det lösa den delen.

När det gäller säkerhetskopieringen så skall du göra dessa BÅDE i Administration och Byråstöd. De är förvisso sammankopplade, men lever i viss mån sina egna liv. Därför bör (eller snarare måste) du köra backup på båda. Samma sak med alla andra program som är beroende av Visma administration.

//Davor P
Highlighted

Re: Uppdatera Byråstöd 5.80 och Administration version 2017.1

Okej... Windows update kör jag och har senaste versionen av W7 Sp1 som då bör funka. När det gäller ADm då skall jag alltså starta programmet och göra säkerhetskopior på de idag 315 företag som vi kör bokföring åt. Och för att vara på den riktigt säkra sidan så bör vi väl göra det på en hel del av de företag som vi har inaktiva men tidigare kört redovisning åt. det händer ju att dom kommer tillbaks.... Den tiden har man ju och inte kostar den något heller...Blir inte säkerhetskopian i Byråstöd total? Läste även att man bör köra rekonstruera register innan man gör det här. Gäller även det alltså alla företag i ADM.... Har man helt glömt bort oss byråer??? 
CHAMPION

Re: Uppdatera Byråstöd 5.80 och Administration version 2017.1

Du bör köra detta på samtliga företag ni har i Adm.

Kan vara en idé att köra backupen på fredag eftermiddag för att minska ner driftsstörningen eftersom systemet blir otillgängligt under tiden backup körs. Med tanke på det stora antalet företag lär detta ta några timmar är jag rädd.....

Har du möjlighet så installera adm 2017.1 på en separat dator först för att testa så att allt fungerar som det är tänkt innan allt förs över.....

Kan vara lämpligt att ni börjar med er egen bokföring innan ni kör över kundernas material.

Jag har dock INTE kört med byråstöd så jag vet inte hur den hanterar materialet.

//Davor
Highlighted

Re: Uppdatera Byråstöd 5.80 och Administration version 2017.1

Då kollar jag med Visma som iaf vet hur systemet funkar... När man använder byråstöd så ligger alla kundföretag var för sig, inte som i en normal installation. Man kan alltså inte köra "alla företag" i en säkerhetskopia....
Highlighted
APPLICATION SPECIALIST

Re: Uppdatera Byråstöd 5.80 och Administration version 2017.1

Hejsan!

I dagsläget är den senaste versionen av Visma Administration pausad och går ej att ladda ner från vår hemsida, den enkla rekommendationen från min sida blir då att du bör avvakta med att uppdatera tills versionen är aktiverad och tillgänglig för nedladdning igen. 

Angående dina system ska det inte vara några problem med Windows 7 SP1 eller Windows Server 2012. Jag rekommenderar att du har gjort/utfört eventuella uppdateringar som finns i Windows-Update innan du påbörjar uppdateringen/installationen av våra produkter. 

Säkerhetskopiering ska göras via Byråstöd på hela byrån (där ingår allt), Systemsäkerhetskopia från Visma Administration och säkerhetskopia från Visma Tid. Arbetar du med några företag fristående i något av programmen bör du även ta säkerhetskopia på dessa företag (fristående = startas ej från Byråstöd). 

Har du ytterligare frågor är du välkommen att fortsätta fråga i denna tråd eller kontakta vår supportavdelning via telefon eller chatt. 

Ha en trevligt dag!
Highlighted

Re: Uppdatera Byråstöd 5.80 och Administration version 2017.1

Tusen tack för svaret. Har även pratat med en trevlig kille på supporten och fått den infon. Så nu avvaktar jag helt enkelt....