Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Uppdatera kunduppgifterna i en faktura version 2017.11

Före SQL-Visma, kunde man uppdatera en kundfaktura ifall man ändrat uppgifterna i kundregistret. Ibland så upptäcker vi att det ligger fel faktureringsadress på en faktura och tidigare kunde man då gå in i registret, ändra och sedan uppdatera den icke utskrivna fakturan med de nya adressuppgifterna.

Det går inte längre...

Det vore bra ifall man även kunde byta kund helt också, men behålla fakturaraderna intakta.

-----

Det här fungerar inte heller på leverantörssidan och det vore bra ifall man kunde uppdatera leverantören i fakturan och även bra ifall man kunde byta leverantör men behålla raderna.

//L

9 SVAR 9
Davor P1
CHAMPION

Har du tagit ner ver 2018.0?

Jag vet dock INTE om detta är ändrat där........

//Davor P
Fd medlem
Inte tillämpbar

Nej, jag är ju en liten fegis, så jag tänker nog vänta ett tag med nerladdning av nya versioner tills läget stabiliserat sig något. I dagsläget fungerar det ju om man tänker om i vissa fall och är beredd på lite manuell handpåläggning här och där,  men man vet inte vad man får vid en eventuell uppgradering.

//L

Den förstår jag.......

Har själv lite motvilligt installerat min "första SQL variant" i samband med ver 2018 just för att slippa de värsta barnsjukdomarna och har inte hunnit hårdköra den än......

Råkade ut för en datorkrasch så det var bara att installera om allt......

//D
Fd medlem
Inte tillämpbar

Aj, då... inget kul...

//L

Helena Andersson
ANSTÄLLD

Hej LW
Jag lyckas inte få till det riktigt som du menar på kundsidan. Jag lägger upp en kund, skapa faktura sedan går jag tillbaka på kundkortet och ändra exempelvis namn. Går tillbaka till fakturan plocka upp kunden på nytt. Allt på fakturan finns kvar, dock hamnar markören längst ner så jag fick scrolla upp.  Kan tillägga att jag sitter i sista versionen, så kanske att du ska uppdatera i alla fall.
Däremot på levernatörsidan går det inte utan att ta bort alla värden, det meddelande som kommer upp kom även i dbase versionerna men gick komma runt det. Jag tänker att det är hårdare styrt i SQL än i dbase men ska såklart kolla upp det. 
Fd medlem
Inte tillämpbar

OK - jag uttryckte mig klumpigt.

Så här har det gått att göra före SQL:


  • En faktura skapas.

  • Vi utskrift upptäcks att ingen adress fanns på kunden, bara företagsnamnet.

  • Tidigare kunde jag då gå in i kundregistret och hämta in adressen på det här kundnumret, gå tillbaka till fakturan och uppdatera fakturan (skriva om kundnumret på fakturan och trycka Enter) och få in adressen på fakturan.


Jag måste i nya versionen av VA2000 manuellt (på fakturan) gå in i flik två och knacka in adressen manuellt. kommer den in på fakturan. Men det var smidigare förut, mindre manuellt handpåläggning, då man kunde överföra de korrekta adressuppgifterna via er suveräna funktion i kundregistret och uppdatera fakturan sedan. Adressen måste ju in förr eller senare i registret ändå, så då är det ju skönt att slippa göra det här två gånger.

Det skulle också vara bra att kunna byta kund på en icke utskriven faktura om man upptäckt att man fakturerat fel kund (för vi har flera kunder med snarlika namn, vilket ställer till det då och då).

Samma sak med leverantörsfakturor: har man matat in en leverantörsfaktura och upptäcker att det är fel leverantör, vore det bra att kunna byta leverantör på fakturan man matat in. Det vore mycket smidigt.

//L

Hej LW
Tidigare kunde jag då gå in i kundregistret och hämta in adressen på det här kundnumret, gå tillbaka till fakturan och uppdatera fakturan (skriva om kundnumret på fakturan och trycka Enter) och få in adressen på fakturan.... Plockar du inte upp kunden på nytt inne på fakturan??  Du ska inte behöva göra något manuellt, utan ändra inne på kunden och sedan plocka upp kunden på nytt på fakturan. Det fungerar lika bra i alla versioner och det är ingen skillnad från dbase.  
Kan det vara något annat som stör kanske, startat om nyligen? Är ni många användare, långsamt nätverk? Funderar bara på om den inte hinner spara sig riktigt innan du går vidare med fakturan...
Fd medlem
Inte tillämpbar

Vi plockar in veckofaktureringen via Visma Integration från ett våg-system. Vi läser in en fil som genererar ett 50-tal fakturor i stöten. Det betyder att när maskinen tuggat klart, har det skapats färdiga fakturor kopplade till rätt kunder.

De flesta fakturor skickas ut via Autoinvoice eller på mailen, men resterande går med vanlig post. Då som först upptäcks då och då att en kund inte har adressuppgifter. Förut kunde jag uppdatera kundregistret avmarkera utskriften på fakturan för att skriva i kundnumret på nytt och få en uppdatering inne i fakturans kortläge. Det fungerar inte längre utan det kommer upp en dialogruta som berättar att jag försöker göra något otillåtet.

Det kanske har något med integrationen mellan programmen att göra om du säger att det ska fungera.

Men det har aldrig någonsin fungerat på leverantörsfakturor och där skulle jag vilja kunna byta leverantör också.

//L

Helena Andersson
ANSTÄLLD

Hej LW
Tycker inte det ska bero på ert integrationssystem. Har du möjlighet att skicka en skärmdump på meddelandet du får upp? Leverantörsfakturorna tar jag med mig som ett önskemål.