Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Cantab
MEDLEM

Uppdatering till SQL-server 2017 hösten 2020

Som jag förstår det så kommer det inte fungera om man kör servern på en windows 7 maskin. Men kommer det att fungera på en klientdator med windows 7? SQL-servern körs väl bara på själva serverdatorn?

mvh

4 SVAR 4
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej och tack för en spännande fråga!
 
Just nu är vi inne i en testfas där vi vrider och vänder på olika scenarion utifrån hur det ser ut hos våra kunder. Vi har inte hunnit testa ditt specifika scenario så jag vågar inte lova att det kommer att fungera. Ställde frågan till våra specialister och fick till svar att det förmodligen kommer att fungera eftersom det är installationen av SQL-server som sätter systemkravet på operativsystemet.
Vill även påminna om att vi inte rekommenderar användningen av Windows 7 men det har du säkert full koll på. 
 
Önskar dig en trevlig helg!
/Tinna
 
 
 
 
 
 
 

Tack för svar. Ni släpper säkert mer info när det börjar närma sig. Trevlig helg!

Nu börjar det närma sig uppdatering till SQL-server 2017. Har ni hunnit testa min frågeställning ännu? 

Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

 

Om du endast arbetar med Visma Administration så är det inga tekniska hinder för att du har Windows 7 på klient och nyare operativsystem på serverdatorn då sql-servern installeras på servern. Om operativsystemet på servern är av nyare modell som stödjs av Sql 2017 så är det alltså Sql 2017 som kommer installeras. Jag förstår att det finns anledningar till att man vill ha kvar windows 7 som operativsystem, men vår rekommendation ur säkerhetssynpunkt är ändå alltid att du uppdaterar till ett nyare operativsystem även om det inte är ett tekniskt hinder.

 

Den här tråden behandlar Visma Administration, men jag vet att det även finns kunder som läser dessa trådar och som använder andra av våra program där förutsättningarna kan vara annorlunda. Vi kommer lägga ut mer generell information när det närmar sig släpp, men jag vill ändå göra ett inlägg angående detta i denna diskussion. Är det så att du exempelvis arbetar via Byråstöd så installeras sqlservern även på klienterna och då fungerar det inte att köra Sql 2017 om du har Windows 7. Vi har även genom våra tester märkt att det kan upplevas något långsammare att arbeta i Byråstöd om det är så att klienterna kör Sql 2014 (dvs om du har Windows 7) och servern har Sql 2017.

 

/Joanna