Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Robert25
UTFORSKARE

Utskrift alla fakturor och kreditnotor i en följd

Administration 2000:

För arkiveringsändamål vill jag kunna skriva (pdf) ut alla genom åren skapade fakturor och kreditnotor.

Jag kan hitta alternativen att skriva ut valda "Normala fakturor", "Kontantnotor", "Kreditfakturor" samt "Räntefakturor".

De alternativen skulle ge mig fyra utskrifter av olika dokumenttyper. För mig är det meningslöst.

 

Det jag söker är ett utskriftsalternativ där alla dokument - oavsett typ - skrivs ut i nummerföljd.

Finns det en sådan möjlighet?

4 SVAR 4
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej Robert! 

Tack för att du hörde av dig med en fråga till oss. 

 

Kika på om du tror att det skulle räcka med den information som visas på rapporten Fakturasammandrag som du hittar under Utskrift - Offert/Order/Faktura.  Den tar med samtliga ovan nämnda dokumenttyper och förhoppningsvis kan den fungera för det tänkta syftet dock inte hela fakturautskriften utan just ett enkelt fakturasammandrag. 

 

Vi har även en rapport som heter Kundfaktura - sammandrag som visar kundfakturor för angiven period. Du kan välja att lägga till extra kolumner. Fakturauppgifterna visas på en rad vilket underlättar om du vill bearbeta uppgifterna vidare i till exempel Excel. Läs mer om detta i programhjälpens avsnitt Rapporter att läsa in

 

Hoppas att detta är användbart för dig och hör gärna av dig och berätta hur det har gått för dig. 

//Tinna

 

 

Robert25
UTFORSKARE

Tack för svaret, men det är inte en lösning på vad jag är ute efter.

Jag vill helt enkelt skriva ut fakturor och kreditnotor i nummerföljd till en och samma pdf. Så som de såg ut när de skickades till kunden. Inga listor eller sammandrag.

Under "Faktura/Skriv ut/Skickade fakturor", kan jag skapa utskrift men jag måste då välja om det ska vara fakturor eller kreditnotor. Därmed får jag en separat fil med fakturor och en med kreditnotor.
Varför tvingas jag till detta val? En märklig begränsning som jag inte förstår avsikten med.

Mitt syfte är att skapa pdf-filer med alla fakturor och kreditnotor som en del av mitt bokföringsarkiv.

Hej @Robert25

Vill bara att du ska veta att vi har sett din fråga och jag har ställt den vidare till våra produktspecialister och lovar uppdatera träden när jag har mer information att dela med mig av.

 

//Tinna

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST

Hej @Robert25

 

Programmet har tidigare varit uppbyggt på det sättet så att du bara har kunnat få ut en utskrift för varje typ av faktura och det är något som hänger kvar i den här utskriften, Skickade fakturor. Det kan hända att det är något som ses över framåt men det är inget jag vill lova här och nu. Du får gärna lägga det som ett förbättringsförslag via Startsidan i programmet och knappen Förbättringsförslag

 

Du kanske redan vet om det men jag vill ändå passa på att tipsa om att det finns program att använda för att sammanslå pdf:er som kanske kan vara till en hjälp. Då kan du få en och samma pdf-fil även om det inte är direkt från Visma Administration som det sker. 

 

Ha det gott!

/Jenny