Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Utskriftsalternativ kundfakturor - Administration

Hej,
Jag håller på med en integrationslösning där vi hämtar faktura information för att sedan sända vidare den med information om hur fakturan ska distribueras till fakturamottagaren.

På kundnivå går det ju att göra utskriftsval för faktura, så användaren kan ju välja t.ex. e-post eller skrivare. Vi kan då hämta informationen och sedan skicka vidare att fakturan ska skickas med e-post (e-post alternativet) eller som brev (skrivare alternativet) efter att ha kontrollerat kundens inställningar.

Dock finns det behov efter fler inställningar och i nuläget finns det bara PDF eller tre olika AutoInvoice alternativ. Det hade varit bra om man t.ex. skulle kunna lägga till egna utskriftsalternativ så som det går att göra med t.ex. betalsätt (Företagsinställningar\Försäljning\Betalsätt).

Eller finns det någon annan alternativ lösning för att flagga på kundnivå hur en faktura ska distribueras.

Notera - Den här konversationen skapades från ett svar på: Utskriftsval för fakturor på kundnivå - Administration.
1 SVAR 1

Re: Utskriftsalternativ kundfakturor - Administration

Hej Stickan, 

Det finns inte möjlighet att lägga till egna definitioner av utskriftsval i det specifika fältet. Du skulle däremot kunna använda någon av övriga fält på fakturan eller kunden. Exempelvis någon av fälten Leveranssätt, Leveransvillkor, Speditör. Dessa kan anges på fakturan samt på kundkortet. 

Vill du styra det helt från kunden finns fälten Anm1 och Anm2.