Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

CarinaB
NY MEDLEM

Valutakonto kontra "vanligt" konto med sek

Hej

Vi har på vår bank ett affärskonto med SEK och ett affärskonto med Euro. De flesta av våra kunder betala i SEK och då hamnar pengarna på vårt affärskonto med SEK. Eftersom vi har skaffat valutakonto för att kunna betala våra utländska leverantörer i Euro behöver jag då o då överföra pengar från SEK-kontot till Euro-kontot. I Visma SPCS bokförs SEK kontot på konto 1930 och Euro kontot på 1980, dvs när jag bokar av en betald EURO faktura så stämmer allt med valutaväxling osv. Problemet är nu när jag gör en manuell överföring mellan kontona i Visma. 

Expempel

Jag för över 100.000 sek.

Konteras 100.000 sek på 1930 i kredit

Min fråga är nu hur jag ska kontera på 1980 eftersom 1980 är Euro och 100.000 sek blir 8.896,16 euro. Det uppstår då en diff på 91.103,84 eftersom Visma inte förstår att den ena summan är euro och den andra är i sek. Jag är helt rådvill och vet inte hur jag skall få till det i Visma. 

HJÄLP 

 

1 SVAR 1
catarina ScF
UTFORSKARE

Vilken Visma använder du? Vi har Admin 500 och då kan man inte bokföra i annan valuta. I kolumnen Kvantitet skriver jag in EUR beloppet så kan man följa det hyfsat. Men önskar givetvis att möjligheten att bokföra i valuta funnits.