Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Varför kommer inte landskoden med på fakturan

När jag fakturerar till Finland kommer inte landskod med, varför?

1 SVAR 1
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!
Landskoden har ett villkor på sig som standard i utskriftsmallen. Villkoret är att fakturan ska vara markerad som export för att den ska skrivas ut. Vill man inte ha det så kan man ändra så att landskoden alltid visas.

Om du vill göra det klickar du Arkiv - Företagsunderhåll - Företagsinställningar - Dokumentmallar, markera raden för fakturor och klicka på listpilen till höger. I nästa fönster markerar du den mallen du använder och klickar sedan på Ändra-knappen upptill, två steg till vänster om soptunnan.

Väl inne i malleditorn tittar du i Objektlistan uppe till höger och letar upp Ruta-kundens fakturaadress. Klicka på plustecknet och markera sedan raden Kundens land. När du har gjort det ser du mer information under Objektlistan, i rutan Basegenskaper. På en rad står det Villkor och där ligger %Export inlagt. Klicka på texten så öppnas fönstret Fält och funktioner för mallar. Nedtill i fönstret tar du bort %Export och klickar sedan OK.

Vill du se hur ändringen blev kan du klicka på Förhandsgranska upptill och välja ett fakturanummer att granska på bildskärm. Är du nöjd stänger du ner förhandsgranskningen och sparar sedan mallen med ett nytt namn via knappen Spara som uppe till vänster. Stäng sedan ner malleditorn och plocka din nya mall så den används i fortsättningen vid utskrifter av fakturor.