Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Visma Tid, Administration och Lön via VPN

Hej, vi har kunder som har vpn lösningar då de har servern på en ort, verkstad på en annan och kontor på en 3e, men en server på en av orterna, alla datorer är anslutna till domänet via vpn.

 

När nu arbetarna ska rapportera material i visma tid gör de det i verkstaden, de i kontoret arbetar i Administration och Lön och server och lagring ligger i samma byggnad som kontor men på eget nätverk.

 

I många fall arbetar de med konstuktion eller annat prestandakrävande som gör att de hela tiden måste ansluta till ett fjärrskrivbord när de ska använda visma programmen vilket inte fungerar bra jämfört med att köra de direkt på datorn.

 

Visma programmen kan inte ansluta till servern för att ni inte tillåter VPN enligt en supportmedarbetare då det är för stora filer som skickas och programmet skulle då blir långsamt?

 

Det är nu 2020 och många företag har snabbare internet än internt nätverk (1000/1000 internt och 10000/1000 externt) hur stora är dessa filer för att inte kunna skickas över internet? det låter i mina öron väldigt tidigt 2000-tal att spärra det med den anledningen, detta borde låsas upp om visma ska vara ett alternativ till de kunder jag har och antagligen fler än dom som önskar denna funktionalitet.

 

Även om programmet skulle bli lite långsammare finns det nog många som värdesätter det mer än att arbeta med fjärrskrivbord eller citrix som inte är bra lösningar för många mindre företag av många anledningar.

 

Så idén är då alltså att låsa upp så att man kan ansluta via VPN men ha med en varning att det kan bli dålig och oönskad användarupplevelse om man använder det så, på så vis har ni informerat att det inte är optimalt tillvägagångssätt för dessa programmen.

2 SVAR 2
CHAMPION

Svar: Visma Tid, Administration och Lön via VPN

Detta låter lite besynnerligt.

 

Vi kör själva med VPN lösning med en externt placerad server.

 

Då vi inte är många som skall ha tillgång till Visma programmen kör vi detta som en terminalserver session för att snabba upp det hela. Dock har vi inte upplevt några problem med att det INTE går att komma åt programmen.

 

Ni kan undersöka något av följande felkällor:

 

  • Portar stängda i brandvägg
  • Port forwarding som inte är korrekt konfigurerade
  • DNS inställningar
  • fast omdirigering i routern pekar fel

//Davor P

Re: Visma Tid, Administration och Lön via VPN

Hej,

Ber om ursäkt för sent svar men av någon anledning hamnade ditt inlägg som en idé och föll mellan stolarna. 

Svaret och förslagen på åtgärder som du har fått från Davor är bra och helt korrekt. Efter databasbytet i Visma Administration till SQL så fungerar det bättre med fjärrskrivbord men det går fortfarande att köra VPN men på eget bevåg. 

Krånglar det fortfarande och du behöver råd och stöd rekommenderar jag att du tar kontakt med supporten så får vi stämma av läget. 

 

Välkommen! /Tinna