Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

kontofråga på kundfaktura - Administration

Vi ska göra en kundfaktura som ska vara utan moms, momsen ska istället vridas vidare till en annan kund på en ny faktura. Min fråga är vilka konton ska jag använda på respektive faktura?
2 SVAR 2

Re: kontofråga på kundfaktura - Administration

Det är bara ok om din verksamhet tillåter stt du fakturerar utan moms, det framgår av registerutdraget skatteverket skickat till ditt företag.
Nirmalkonto för mimsfris intäkter är t ex 3044 eller 3054 beroende av vad du säljer - varor eller tjänster

Mikael

Re: kontofråga på kundfaktura - Administration

Antar att du skall fakturera ett försäkringsbolag och den skadedrabbade är ett företag, åtminstone brukar detta problem uppstå då och det är då rätt att den försäkrade skall betala momsen. Har svårt att komma på andra upplägg där det är ok.
Jag har gjort som så att jag då gör en komplett faktura till på hela beloppet. Lägger upp en artikel som heter moms och som saknar momskod och mot kto 2611. Lägger till den på fakturan men negativ och på momsbeloppet. 
Gör den andra fakturan till den som skall betala momsen, skriver att den avser moms på Skada xxx, lägger till den nya artikeln som då är på momsbeloppet. 
Då behövs inga nya konton och du redovisar rätt i övrigt, även om du använder journaler så blir det rätt. Samma teknik fast med en till artikel funkar om det är självrisk inblandat. Lycka till!