Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Gammalt lönbebesked står som Ej utbetalt - Lönebesked i Visma eEkonomi

Jag har ett Lönebesked som står kvar som icke utbetalt trots att vederbörande bevisligen fått utbelt lön. Tror att jag registrerade löneutbetalningen som en manuell verifikation. Händelsen går tillbaka till 2016. Blir påmind varje gång jag registrerar en ny löneutbetalning. Irriterande. Finns det något jag kan göra för att få bort posten?

MVH Leif
4 SVAR 4
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej Leif,

Jag ser att du har en aktiv bankkoppling mot Handelsbanken idag och att du har haft det en längre tid.
Ditt företagskonto är ju därför låst för manuella bankhändelser så jag tänker att vi får boka bort detta lönebesked mot kassakontot.
Om du går in under Kassa- och bankhändelser och väljer att du vill arbeta med Kassakontot och sen skapar en Ny kassahändelse.
Lägg in händelsen och med pengar ut. När du sedan matchar så gör du det mot en Löneutbetalning och hämtar detta gamla lönebesked.
Sen får du skapa en manuell verifikation under Bokföring - Verifikationer och på samma datum som vänder bort denna verifikation som skapades vid matchningen av lönebeskedet.

På så sätt kan du få bort detta gamla lönebesked från din lista över icke utbetalda.

Ha ett gott nytt år!
/Cecilia
Fd medlem
Inte tillämpbar

Tack för snabbt svar. Kan jag göra detta under innevarande år trots att beskedet är från 2016, eller skall jag låsa upp 2016? I och med att jag vänder på verifikatet skall det väl inte ha någon betydelse om jag gör det nu?
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej igen,

Det går jättebra att göra på datum nu då du precis som du skriver ändå ska vända verifikatet och boka bort händelsen manuellt sen.

/Cecilia
Fd medlem
Inte tillämpbar

Tack. Har fått det ordnat 🙂