Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Hyr ut 2 småhus, vilka avskrivningar får man göra?

Hej,
Har två småhus som hyrs ut stadigvarande. Ska deklarera näringsverksamheten med en NEA blankett. En kök har renoverats, hur skrivs detta av? Hur många år och vilken %? Hur är det med räntekostnaderna, får dessa dras av på blanketten R8? Eller är dessa räntekostnader redan dragna på individens inkomstdeklaration? Fastigheterna ägs gemensamt av 2 personer.
Tacksam för svar!
3 SVAR 3
Fd medlem
Inte tillämpbar

Beloppets storlek för renoveringen kan avgöra hanteringen, dela på flera år eller direktavdrag, och om det handlar om att återställa normal standard eller höja befintlig standard jämfört med när uthyrningen påbörjades - har hyran höjts till följd av renoveringen, om nej kan det ju anses att normal standard återskapats och då kan direktavdrag vara rätt.

Ja räntor dras av i förvärvskällan vid ruta R 8 - glöm ej att justera flyttat räntebeloppet på blankett "Inkomstdeklaration 1" där räntebeloppet är förtryckt.

Mikael

 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej, Kostnaden för renovering av köket är 247 500 kr. Kan man göra avskrivning under 5 år, 20%?


Fd medlem
Inte tillämpbar

För schablonbeskattade småhus gäller att den här typen av åtgärd får du dra av vid reavinstberäkning i samband med försäljning inte behandla på annat sätt skattemässigt för det är ju närmare sanningen att det ska ses som en ny- om eller tillbyggnad vid beräkning av reavinst blankett K 5 än ses som en reparation som bara är avdragsgill inom de senaste 5 åren, det finns nog inte utrymme för en egen tolkning bara för att du valt att redovisa hyresintäkterna i en näringsverksamhet.


Mikael