Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
HCTFC_
NY MEDLEM

Inaktivera huvudkund - Byråstöd

För att följa gällande lagar och branschregler (REX) vill jag ju gärna inaktivera kunder, som vi inte längre har avtal med och därmed inte heller längre arbetar med. I detta fall är kundföretaget huvudkund och har två privatpersoner som "underkunder". Privatpersonerna är inaktiverade och jag vill ju givetvis göra detta även med huvudkunden. Detta går inte! Hittar tillslut en 5 år gammal tråd här i supportforumet där just detta beskrivs. Varför har inget hänt på 5 ÅR?! Detta bör korrigeras omedelbart!

Vismas enda räddning i detta fallet är en suverän tjej på supporten vid namn Felicia 🙂 Tack och lov för bra support, bara synd i detta fallet att felet inte kunde avhjälpas (men som sagt inte fantastiska Felicias fel)
1 SVAR 1
Linnea Norden
MODERATOR

Re: Inaktivera huvudkund - Byråstöd

Hej!

Det ska gå att inaktivera en kund så länge du tar bort ev. underkunder på den. Det kan vara så att det är en inaktiv kund som har denna kunden vald som huvudkund.

Det du kan kontrollera är att om du går till kundlistan i byråstöd och klickar på Urval högst upp så att urvalen kommer fram. Sätt en prick för Använd inte urval. Då kommer du se alla kunder, oavsett om de är aktiva eller inaktiva. Tryck sedan på på kolumnen längst till vänster (till vänster om Kundnr), kolumnrubriken är en liten gubbe. Denna gubben ska vara blå, är den inte den tryck en gång till. Leta sedan upp den aktuella kunden som du vill inaktivera och kontrollera så att den inte har något streck ner till någon annan kund. Det kan vara så att det finns ytterligare någon kund som är kopplad till denna kunden. Om det finns något streck till en underkund så gå in på denna underkunden, på fliken Verksamhetsuppgifter och ta bort så det inte står något i Välj huvudkund.
//Linnea