Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Investeringsstöd för anläggningstillgång - Anläggningsregister

Hej, Hur gör man i anläggningresgistret då man har fått investeringsstöd för en anläggningstillgång. Anskaffningsvärdet ska minskas med det belopp som motsvara stödet men hur gör man det rent praktiskt i programmet?
3 SVAR 3

Re: Investeringsstöd för anläggningstillgång - Anläggningsregister

I Vismas anläggningsregister så kan man inte lägga in negativa tillgångar, vilket är synd för det skulle lösa problemet. Har man redan bokfört avskrivningar så är det nog inget annat att göra än att backa dom och sänka anskaffningsvärdet. Man kan ju vid anskaffningen boka bidraget som en fordran som man sedan nollar när pengarna kommer. Har bara råkat ut för det här en gång, då var det många inventarier och långa tider men dom använde inte Vismas anläggningsregister och då gick det väldigt smidigt genom att lägga till bidraget på varje inventarie som en negativ post med samma avskrivning. Så det vore en önskan att kunna göra det. Lycka till!
NY MEDLEM

Re: Investeringsstöd för anläggningstillgång - Anläggningsregister


Ok, tack för svar. Tyvärr går det inte backa då anskaffningen gjordes redan 2015/2016 och beslut om bidrag kom först nu.
Highlighted
ANSTÄLLD

Re: Investeringsstöd för anläggningstillgång - Anläggningsregister

Hej Karin!

I Visma Anläggningsregister kan du på en befintlig tillgång välja Kommando - Tillgång - Minska avskr underlag (bidrag, fond) och på så sätt minska det som ska skrivas av. 

//Linnea