Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
LW____
NY MEDLEM

Kredittid kunder - Analys

Enligt Analys är kredittiden vi ger våra kunder väldigt lång, vilket inte stämmer. Hittar inte riktigt var man ställer in dessa parametrar. Kan någon tipsa mig?

Med vänlig hälsning Lena

4 SVAR 4
Linnea Norden
MODERATOR

Re: Kredittid kunder - Analys

Hej LW!

Kredittiden i din budget ställer du in under Grunduppgifter. Här anger du den genomsnittliga kredittiden för kundfordringar resp. leverantörsskulder.

//Linnea
LW____
NY MEDLEM

Re: Kredittid kunder - Analys

Tack, då ska jag kika på det!

//L

LW____
NY MEDLEM

Re: Kredittid kunder - Analys

Hej igen!

Jag kikade på det du nämnde här ovan, och hittade stället du menade. Allt fungerade bra, då, men nu en månad senare begärde jag fram "Vanliga nyckeltal" och så här blev kredittiden för kunderna
Det är ju lite lång tid. Men, var kan jag justera siffrorna för detta (eller vad har jag missat i inställningarna)?

//L

Linnea Norden
MODERATOR

Re: Kredittid kunder - Analys

Hej!

Detta beräknas utifrån formel och värden du hittar under Ekonomisk analys - Nyckeltal. Om du börjar med att under Rapporter högerklicka på rapporten Vanliga nyckeltal och välja Ändra. Går till fliken Definition och letar upp raden Lämnad kredittid till kunder. Så ser du att det står en referens på vad denna hämtar för något nyckeltal, här står det nog Bibliotek.T43. 

Sen går du till Nyckeltal och har du senaste versionen kan du söka efter T43, annars får du leta upp denna i listan. Markera sedan T43 och högerklickar på den och välj Ändra. Då ser du dels vilken formel det är och även en definition om hur den beräknar detta. Sen kan du söka efter de koder som står i Formel så att du kan se vilka värden programmet beräknar på. 

//Linnea