Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

jessi81
NY MEDLEM

Nytt i kontoplanen, blir det rätt? - Anläggningsregister

Hej 
Vi har fusionerats med vårt dotterbolag och nu har jag fått en balansräkning jag ska gå på när jag ska lägga upp mark och fastigheter i anläggningsregistret. Dessa är gamla poster så det har jag läst mig till hur jag ska lägga in. Men många av dessa konton i BR är nya och finns inte så jag ska lägga upp de på nytt. Men blir osäker på om det blir rätt.
Tex så finns en post på BR som heter 1117 uppskrivningbyggnader och jag antar att avskrivningen som gjort är det jag ser på 1121 omb. avskrivning uppskrivning byggnader. men när jag ska skapa nytt tillgångskonto så har jag lagt 1121 på värdeminskmingskolumnen då avskrivn går mot ett resultat konto 7821. Jag har även ett IB på avskrivningen på x kr och detta skriver jag manuellt i rutan IB ack avskrivning. Men kommer det bli rätt då?
Fråga gärna om jag varit otydlig i min fråga för jag önskar verkligen få hjälp innan jag blir knäpp...lyckas inte läsa mig till detta tyvärr...och jag är för ny på denna punkt för att hänga med själv..
Mvh Jessica
2 SVAR 2
Sabina Eklöf
ANSTÄLLD

Hej Jessie81! 

När du lägger till värdeminskningskonto under tillgångstypen så ska det vara ett konto för Ackumulerade avskrivningar och Avskrivningskonto 78xx är alldeles riktigt. 
Du behöver också fylla i IB för ackumulerade avskrivningar manuellt på tillgången. 
Det låter som att du gjort alldeles rätt. 

//Sabina

Om jag inte har helt fel så är det viktigt att det blir rätt med just uppskrivning av fastighet. Avskrivningen på uppskrivningen är inte avdragsgill så rätt konto är a och o...