Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Linda_51
NY MEDLEM

Överföring kunder från annan byrå

Vi ska ta över en annan redovisningsbyrå och dess kunder. Båda byråer använder sig av Visma byråstöd. Hur gör vi lättast vid säkerhetskopiering och inläsning av säkerhetskopia. Behöver vi ta kunderna en och en eller kan man ta fler samtidigt? Om vi har samma kundnummer kommer dessa att krocka vid inläsning så att vi behöver byta kundnummer innan säkerhetskopiering eller kan man lösa detta vid inläsningen istället?
1 SVAR 1
Sara Lindblom
FD ANSTÄLLD

Re: Överföring kunder från annan byrå

Hej!

Det allra först ni bör göra är att ta en komplett säkerhetskopia i respektive byrå så att de finns att tillgå om något blir fel. Det ni sedan behöver göra är att ta säkerhetskopior på en kund i taget i den byrån ni vill flytta över ifrån. Dock är det som du själv nämner så att ni först måste byta kundnummer på dessa så att de inte krockar med någon kund i byrån de ska in i. 

När man tar en säkerhetskopia bara på en kund i taget får man inte med sig några inställningar eller uppgifter från Byråstöd utan det är bara programdata från till exempel Administration, Bokslut och övriga program man arbetar med på kunden. Därför kan man om man vill välja att lägga upp dessa kunder i Byråstöd innan man läser in säkerhetskopiorna. Det går visserligen bra att läsa in säkerhetskopiorna även om kunden inte skulle finnas upplagd, då kommer Byråstöd lägga upp det nya kundnumret, men som företagsnamn kommer det att stå "Återställd från säkerhetskopia" och då får man istället komplettera med kunduppgifter och inställningar i Byråstöd efteråt.