Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Annelie10
NY MEDLEM

Radera kund, rensning enligt GDPR - Byråstöd

Använder Byråstöd. När man raderar en kund, ”slänger i papperskorgen”, raderas kunden då från alla kopplade program samtidigt tex Administration, lön, skatt, bokslut, eEkonomi, anläggningsregistret, mm ? Eller krävs det mer manuella åtgärder för att radera allt? Vad händer i min bokföringsbyrås Adminstration och Tid på denna kund? Raderas det även där? Har kopplingen ”uppdatera admin & tid” . Med vänlig hälsning, Annelie
1 SVAR 1
Linnea Norden
MODERATOR

Re: Radera kund, rensning enligt GDPR - Byråstöd

Hej!
Ja, när du slänger en kund i papperskorgen så raderas allting på kunden i byråstöd. Deklarationer, bokslut, administrationsföretag, löneföretag mm raderas. Och kan enbart läsas tillbaka genom en säkerhetskopia. Vi rekommenderar att du sätter kunden som inaktiv istället för att radera den, ifall du behöver kontrollera något på kunden i framtiden.

I din redovisningsbyrås egna administrations och tidföretag händer ingenting. För här har du fakturor och tider registrerade som inte ska försvinna bara för att du tar bort kundens egna bokföring mm. Du ska inte återanvända kundnumret för en ny kund, för då kommer det slås ihop med det som tidigare varit på denna kunden i din egna bokföring och i Visma Tid.

//Linnea