Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Samredovisa resultatenheter/internfördelning i rapporter - Analys

Går det att köra rapporter i Visma analys så att internfördelningar slås samman och samredovisas på samma sätt som man kan göra i Visma administration?

Mitt scenario är för uppföljning av budget konstruerad i Visma analys där flera resultatenheter har slagits samman och budgeterats i en resultatenhet. Utfallet bokförs dock på flera resultatenheter, ur budgetperspektiv är det dock inte nödvändigt med den granulariteten.

När jag kör rapporten resultatrapport detaljerad i Visma analys får jag budget snyggt och prydligt jämförd med utfall, men bara för en re i taget. Skulle vilja kunna välja en hel grupp där budget och utfall summeras var för sig (väljer jag flera re när rapporten skapas får jag en rapport per re vilket inte ger möjlighet att jämföra mot budget rakt av).

Finns den möjligheten?
1 SVAR 1
Highlighted
FD ANSTÄLLD

Re: Samredovisa resultatenheter/internfördelning i rapporter - Analys

Hej!
Ja den möjligheten finns, du behöver göra några ändringar i rapporten först för att få till det bara.

Kopiera rapporten och välj att placera kopian i Byrå-, Kontor- eller företagsmappen. Högerklicka sedan på rapporten, välj Ändra, gå till fliken Definition och dubbelklicka på kolumnen. Nu öppnas ett nytt fönster där du kan lägga till internfördelning längst ner. Här kan du välja flera resultatenheter eller projekt.

Jag rekommenderar dig också att ange en mer förklarande text i fältet Rubriktext under fliken Allmänt för att tydligt visa vilken grupp rapporten avser.