Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
ola_theander
NY MEDLEM

Skatt Aktiehanteraren beräknar fel vinst förlust för fond

Hej,

Jag har sålt alla mina fonder i Swedbank Robur Sverigefond samt Europafond under 2016 och när jag registrerar försäljningen i Aktiehanteraren som händelse "Inlösen" så blir resultatet i kolumn "Kap. vinst/förlust" helt galen. I aktiehanteraren finns ett fåtal rader per fond som börjar med "IB" (ingående balans" samt ett antal rader med "Återinvestera" och slutligen "Inlösen".

T.ex. för Sverigefond så har IB + alla återinvesteringar summerat till 6 261,87 kr i kolumnen "Kvarvarande ansk.utgift". När jag registrerar Inlösen till beloppet 11 562, 29 kr (31,2039 anderlar * 370,54 per/st) så anser Skatt att jag har en kapitalförlust om -6 262 kr. Uppenbarligen anser Skatt att i.o.m. att Kvarvarande ansk. utgift gått från 6 261,87 kr till 0 kr innebär en förlust på denna summa medan det i själva verket rör sig om en vinst.

Antar att något är felregistrerat av mig men förstår inte hur det ska korrigeras.
1 SVAR 1
Fredric Broad
ANSTÄLLD

Re: Skatt Aktiehanteraren beräknar fel vinst förlust för fond

(uppdaterad av Fredric Broad ANSTÄLLD ‎2021-08-27 01:00 )
Hej Ola!

Låter på dig som att det är en försäljning av dina fonder som har skett. Använd händelsen "Sälj" istället för "Inlösen" så kommer du få rätt kapitalvinst. Om du vill läsa mer om när händelsen "Inlösen" används kan du läsa mer i dokumentet Inlösenaktie och inlösen i aktiehanteraren

/Fredric