Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Gunnar Risberg
NY MEDLEM

Vinst och förlust i aktiehanteraren överförs inte till skatteplanering - Visma Skatt

Vinst och förlust på sålda värdepapper under 2016 registrerade i Aktiehanteraren överförs inte till Skatteplaneraren. Däremot överförs de korrekt till skatteblanketten K4. 
Utdelning överförs och listat korrekt. Vinst och förlust visar varnigsrutan att inga värdepapper att rapportera finns i aktiehanteraren. Sammanställningerutorna för vinst resp förlust är tomma. Trycket jag på gå till.... så ser jag värdena i Aktiehanteraren korrekt.

Vad gör jag för fel som inte får värdena i sammanställningen bara i deklarationsblanketterna?

Mvh
Gunnar
3 SVAR 3
Linnea Norden
ANSTÄLLD

Hej!

När du är i aktieportföljens första sida har du möjlighet att välja om aktieportföljen ska överföras till Skatteplaneringen eller inte. Du kan välja både till 2016 och 2017 och om det ska till alternativ 1 eller alternativ 2 för respektive år. 

Om du är osäker på vilket du använder kan du markera bägge alternativen för bägge åren. 

Sedan bör din vinst och förlust ha överförts till Skatteplaneringen. 

//Linnea
Gunnar Risberg
NY MEDLEM

Hej Linnea

Tack för svar. Jat noterar att jag inte klickat för depåsammanslagning på förstasidan. Men jag hade valt samtliga alternativ för båda åren. När jag markerar Depåsammanslagning så ger det ingen skillnad.
Avmarkerar  och markerar jag samtliga igen får jag veta att hustruns uppgifter kommer att ersättas men inget om mina. Varning också att jag bör ta  bort motsvarande förlust som jag lagt in i fältet övriga förluster
För mig förs förluster över men inte vinster enligt aktiehanteraren. För henne förs varken vinst eller förlust. Alla aktieutdelningar och räntor förs över korrekt.

Jag har kontrollerat att ISK är markerat som fristående och traditionell VP är normal depå.

Gör jag en Visa depåsammanslagning i aktiehanteraren för jag varningen att listan är ej komplett Aktier med aktiebyte hanteras ej.
Jag vet inte om det påverkar. 

Jag förstår int vad jag gör för fel.
Jag kör Windows 10 Pro 32Bit på x64 processor
//Gunnar
Fredric Broad
ANSTÄLLD

Hej Gunnar!

Svårt att säga varför vinst och förlust inte går över till Skatteplaneringen men att de går över till blanketten K4. Vi skulle nog behöva få in en säkerhetskopia och felsöka. Kontakta vår support så ska vi nog få en lösning på problemet.

/Fredric