Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Mats08
MEDLEM

Anställd tanka privat bil med företagskortet

Hej,

 

Anställd körde med sin privata bil ut på tjänsteresa och tankade bilen med företagskortet (dvs inget utlägg). Bokför man det mot 7331 eller mot 5611? Och behöver det redovisas någonstans hos skatteverket? 

 

K1930

D????

 

Tack på förhand

1 SVAR 1
Josefine Johansson
MODERATOR

Hej!

 

Om den anställde har använt sin egna bil på tjänsteresa så kan du betala ut milersättning, men kan dock inte ersätta den anställde för den verkliga kostnaden. I och med att den anställde inte har betalt något själv utan använt företagskortet så skulle jag säga att det inte går under milersättning utan snarare under reglerna för drivmedelsförmån. I sådana fall så kan du läsa här om vilka regler som gäller längst ner på sidan. 

 

Om den anställde genom en körjournal eller liknande kan visa att ingen del av drivmedlet gäller privat resa så bör hela beloppet vara avdragsgillt för dig som företag och ingen förmån uppstå för den anställde, men här är det bäst att kontrollera med Skatteverket. Då bör det bokföras inom 58XX kontogruppen då det gäller resekostnader i tjänsten och om ingen del av bensinen är för privat resa. 

 

Du får gärna återkomma om du får ett svar från Skatteverket som kan hjälpa andra användare i forumet som har liknande funderingar. 

 

Ha det fint!

Josefine