Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Bokföra årets resultat innan man gör årsredovisning - eEkonomi

Hej
Jag har bokfört årets resultat(2017) per den sista december. Nu sitter jag och gör årsredovisningen med Vismas eplugin. När den är klar ser jag att den också bokfört ett resultat.

Det känns som att jag gjort fel när jag gjorde mitt manuella resultat innan eftersom jag har två debetposter på 8999 och kredit på 2099. (dom har olika belopp)

Borde jag ta bort min manuella och köra om årsredovisningen?
1 SVAR 1
Highlighted

Re: Bokföra årets resultat innan man gör årsredovisning - eEkonomi

Hej Peter,


När man har ett AB samt modulen deklaration/årsredovisning och låser deklarationen kan inga ändringar göras i deklarationen eller bokföringen för året som man deklarerar. En verifikation med årets resultat m.m. kommer att skapas automatiskt i eEkonomi när man låser deklarationen. Det går att läsa mer på sidan Inlämning av deklaration.


Jag tänker att det som blev fel här är det som du själv har kommit fram till, att du gjorde en manuell verifikation på årets resultat innan du låste deklarationen i modulen. Vilket gjorde att du fick dubbla verifikationer för årets resultat. I vanliga fall ska man inte skapa någon manuell verifikation på årets resultat när man har modulen deklaration/årsredovisning eftersom att programmet sköter det automatiskt.


I detta fallet skulle du kunna göra så att du låser upp deklarationen, vilket automatiskt skapar en verifikation som vänder den verifikation som skapades av att du låste deklarationen. Efter det kan du manuellt vända den verifikationen som du själv skapade gällande årets resultat. Efter det kan du skapa om deklarationen i modulen och låsa den så kommer programmet på nytt att skapa en verifikation för årets resultat som då förhoppningsvis stämmer. 


Återkoppla om något är oklart eller om du undrar över något mer.
/Theodor