Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Wictoria
MEDLEM

Bokföra beställning från ett friskvårdsföretag

Hur bokför jag när ja får in en betällning från ett friskvårds företag, tex; Wellnet. Jag får in en beställnings bekräftelse på 600kr. Ja utför behandlingen sedan får ja betalt efter ca 30 dagar. Eventuellt tillsammans med andra  beställningar. Är det då konto 1511 Debet 600kr / 3041kredit 480kr / 2611 kredit 120kr.      Och sedan när pengarna kommer in: 1511 Kredit 600kr/ 1920 debit 600 kr, ? Har jag något rätt?                                   Jag undrar också över det här med presentkort hur jag bokför det vid försäljning och sedan vid användning av presentkortet? Mvh, Wictoria

6 SVAR 6
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Wictoria,

Du tänker helt rätt när du gäller att bokföra beställningen, du kan bokföra så som du skriver ovan:)

Du kan läsa om försäljningen av presentkort i forumtråden Bokföra försäljning av presentkort

Ha en fin dag
/Susan

Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej,

Gör man en manuell BO på detta ovan? Jag behöver alltså inte göra en faktura först? Om kunden önskar kvitto, hur gör man då?

Vänliga hälsningar
Malin
Fd medlem
Inte tillämpbar

och om jag ska skapa en faktura, hur ska jag betalslå den?
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Curastella,

Om du vill skapa en kundfaktura med de nämnda kontona så kan du skapa en ny faktura till kunden med den artikel det gäller. Artikeln ska ha artikelkonteringen Tjänster 25% för att konto 3041 samt 2611 ska bokföras. När du bokför fakturan kommer det bokas mot 1510 Kundfodringar istället för 1511. Du kan läsa mer om hur du skapar en kundfaktura i den skrivna hjälpen eller kolla på detta YouTube-klipp om du är osäker på hur det går till i eEkonomi.

Om kunden önskar ett kvitto kan du läsa beskrivningen i forumtråden om hur du Skapar ett försäljningskvitto i eEkonomi. Om du bokför försäljningen som en manuell verifikation i programmet så får kvittohanteringen skötas utanför eEkonomi. Du kan läsa mer om detta i forumtråden om Vad ett kvitto måste innehålla för information.

Återkom om du har fler funderingar!

/Fanny
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!
Jag har skapat en faktura och slagit den som kontant samt sparat underlaget från friskvårdsleverantören (som betalar ut en gång per månad) i min kassa. När jag får utbetalningen från leverantören bokför jag detta manuellt  med 1910 i kredit och 1930 i debit. Korrekt?
Mvh Malin
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej Malin,

När du gör på det viset som du har gjort så är pengarna redan uppbokade som dina på konto 1910 trots att du ej har fått betalt än.

Jag hade gjort så att jag hade skapat en kontantfaktura till kunden så att de får ett kvitto därefter hade jag valt att kreditera det kvittot då pengar aldrig har kommit in.
Det gör du genom att leta fram kontantfakturan under Försäljning - Kundfakturor - Alla kundfakturor, letar fram den valda fakturan och väljer Åtgärder - Kreditera

Sen för att boka en fordran hade jag skapat en manuell verifikation enligt följande:
Debet 1518
Kredit 3041
Kredit 2611

Sen när utbetalningen sker från Friskvårdsföretaget så bokar du då kredit 1518 och Debet 1930.


Ha en fin dag!
/Cecilia