Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Anna__133
NY MEDLEM

Differens i reskontror - eEkonomi

Hej!

Jag håller på med årsavstämningen för 2017 och under rubriken Reskontror står följande:

Saldot på kundfordringskontot (1510) är 39 441,71 kr per 2017-12-31. Summan av obetalda kundfakturor på samma dag är 39 441,62 kr. Dessa belopp ska stämma överens.

Om det är en differens mellan saldot på konto 1510 och summan av obetalda fakturor kan det bero på att du har bokfört något annat än kundfakturor och inbetalningar på konto 1510.


Det har alltså uppstått en diff på 9 öre. På konto 1510 finns inget annat än kundfakturor och inbetalningar bokfört. Var kan felet då ligga? Något tips på var jag ska leta någonstans?

Har enskild firma, Visma eEkonomi och bokför med kontantmetoden.

Hälsningar Anna
6 SVAR 6

Du bör inte leta efter 9 öre utan göra en manuell justering av bokföringens saldo med saldot för obetalda fakturor som vägledning, se upp senare med att dina kunder kanske öres-avrundar sina inbetalningar

Mikael
Anna__133
NY MEDLEM

Okej, tack så mycket Mikael 🙂
Anna__133
NY MEDLEM

Men hur gör jag denna manuella justering av bokföringens saldo på bästa sätt? Måste jag låsa upp december månad och lägga till en verifikation?

Ja
Låsa upp och rega manuellt verifikat

Mikael

Felet är inte ditt Anna. Det är en liksom många andra missar som görs av Visma e.ekonomi. Men gör som mikael säger så löser det sig.

Anna__133
NY MEDLEM

Tack båda!