Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Korrigering av felaktigt IB - eEkonomi

Började med VISMA eEkonomi 2015. Före det hade jag VISMA EGET BOLAG. Fick fel ingående balans i samband med konverteringen. Detta fel har hängt med i balansräkningen varje år (796kr). Nu har jag skaffat en auktoriserad revisor till bolaget och han har gjort en ändring men saldot finns fortfarande kvar. Han vill nu gå in och ändra 2017 års IB för att det ska bli rätt i bokslutet. Han säger att det kan man göra enligt bokföringsnämnden, men tyvärr så kan man inte göra detta enligt VISMAs support, "det går inte enligt programmet". Rekommendationen är att gå in och ändra det år som blev fel, men jag har inte längre tillgång till det programmet. Jag skull då också tvingas göra nya årsredovisningar och nya deklarationer för 3 år. Har kollat själv med bokföringsnämnden och dom säger att jag inte behöver gå tillbaka. Felet får jag rätta det år det upptäcktes. Men nu säger som sagt VISMA att det inte går. Vad ska jag göra?
1 SVAR 1
ANSTÄLLD

Re: Korrigering av felaktigt IB - eEkonomi

Hej Kenneth,

I eEkonomi kan du endast fylla i en manuell ingående balans på ditt första upplagda räkenskapsår. Detta eftersom allt därefter som blir bokfört, automatiskt förs över som nästa års ingående balans. 
Däremot tänker jag så här, likaväl som ni hade redigerat den ingående balansen för att göra denna rättning, skulle ni kunna göra en manuell verifikation på datum 20170101 där ni korrigerar detta felet. Ni hade då kunnat döpa den verifikationen till tex Omföring/Korrigering av inåtgående balanser.

I dagsläget är detta inte något som kommer att ändras i programmet men har du detta behov så rekommenderar jag dig att följa/rösta på forumtråden Korrigera ingående balans på ett nytt räkenskapsår - eEkonomi


Ha en fin dag!

/Cecilia