Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Kreditering matcha flera krediteringar mot samma debetfaktura - eEkonomi

Hej,

jag sökte svar på fråga om att matcha flera kreditfakturor från leverantör mot en och samma debetfaktura från leverantören. Hittade nedan tråd, men då jag försöker välja betalning av krediterad leverantörsfaktura fler än en gång så går det inte, det valet finns helt enkelt inte i rullisten i mitt Visma eEkonomi. Valet går att göra vid första kreditfakturan som ska matchas men inte vid andra kreditfakturan. Vad gör jag för fel?

Jag förstår inte heller vilka summor jag ska notera då jagförsöker göra den nya bokföringshändelsen på kreditfaktura 1 och sedan går detinte då jag ska göra bokföringshändelse 2 då det inte går att välja betalningav krediterar leverantörsfaktura en gång till i rullisten.

(se tidigare tråd med fråga och svar nedan, jag har ändrat isvaret till mina siffror + följdfrågor).

Tyvärr så lyckas jag inte göra en skärmdump på rullisten då den är öppen.

Tacksam för svar! //Lillemor

 

Fråga: Jag har fått flerakreditfakturor där man villa att jag skulle dra av samtliga vid betalning av enfaktura. Sagt och gjort men hur ska jag bokföra detta?

 

Svar: När du Matchar beloppet du betalt in 27275 kr - väljer du Betalning av leverantörsfaktura - leta upp ursprungsfakturan som är på 34898 kr och skriv detta belopp i rutan Betalt belopp (då blir fakturan betald i sin helhet) - Ny bokföringshändelse - Betalning av krediterad leverantörsfaktura - leta upp en av kreditfakturorna (denna är på summan: 6851 kr, vad skriver jag då in i rutan Betalt belopp, vilken summa???) 

- väljsedan Ny bokföringshändelse - Betalning av krediteradleverantörsfaktura, 

OBS, OBS!!! dettaval kan jag inte göra!! - så med andra ord kan jag inte leta upp nästa kreditfaktura (dennaär på summan 772kr) -  Beloppkvar att stämma av borde nu vara noll, men jag kommer ju inte såhärlångt - då väljer du Bokför.

 

 
1 SVAR 1
Highlighted
NY MEDLEM

Re: Kreditering matcha flera krediteringar mot samma debetfaktura - eEkonomi

Har du kollat efter att du bokat bort den första kreditnotan på 6.851 att det står 772:- kvar att stämma av?  Så länge som det finns ett kreditbelopp  kvar att stämma av så visas alltid valet"Betalning av krediterad leverantörsfaktura" så att man kan välja kreditnota.
I ditt fall måste  det ha blivit fel belopp någonstans i de två första avbockningarna.