Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

PSJS00
NY MEDLEM

Periodisering upplupna intäkter

Jag har bokfört upplupna intäkter i slutet av året men då stämmer inte försäljningen i SKD mot försäljningen i inkomstdeklarationen. Måste inte försäljningen i SKD stämma mot försäljningen i inkomstdeklarationen?

4 SVAR 4
CarinaEsp
CHAMPION

Periodiserade intäkter ska inte vara med i skattedeklarationen den månad som intäkten periodiseras. Den kommer i skattedeklarationen på den månaden den blir debiterad

PSJS00
NY MEDLEM

Ok, så då är det inget fel att försäljningen i periodsammanställningen i SKD (för hela året) inte stämmer överens med försäljningen inkomstdeklarationen? Intäkterna för december kommer med i inkomstdeklarationen men inte i periodsammanställningen SKD för hela året eftersom de periodiserade intäkterna (utfört i december)  kommer med i skattedeklarationen i januari på nya året (då de faktureras). Är detta korrekt?

Ja precis. Därav är det bra att ha olika konton i redovisningen för fakturerade intäkter och periodiserade intäkter. Kontot med periodiserad intäkt har man utan momskod så att den inte kopplas till momsrapporten. När periodiseringen sedan vänds tillbaka så blir det inte heller någon påverkan i systemets momsrapport.

Detsamma är ju om du har leverantörsfakturor som kommit i januari, men kostnaden tillhör december. Du bokar upp kostnaden i bokslutet, men redovisar momsen i januari.

PSJS00
NY MEDLEM

Ok! Tack så mycket för hjälpen 🙂