Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Styrelsemöte

Hej 
Jag har ett styrelsemöte här där man har haft ett halvdagspaket, konferensrum samt enklare förtäring, totalt 1 125 samt 281 i moms. Inget av det är avdragsgillt, eller hur? Maten skulle varit utbruten om man hade fått dra momsen enl de nya reglerna för repr enklare? 
4 SVAR 4
NY MEDLEM

Re: Styrelsemöte

(updated by My Janhall ANSTÄLLD ‎2019-12-05 10:41 )

Hej

Jag tycker SKV har en bra beräkningsgenerator som du kan använda för att se beräknat avdrag, där finns också vidare information kring dessa avdrag.

MVH
Mia

NY MEDLEM

Re: Styrelsemöte

Ja jag har sett den, men Styrelsemöte är ju lite speciellt, det går ju inte under "vanliga" representations regler. Förut var det ju avdragsgill enklare förtäring i samband med styrelsemöte 60 kr. Detta är ju en lokalhyra på ett hotell där maten och kaffet är inbokat i hyran. Ponera att man ber dem specificera maten, men är det då de "gamla reglerna" som gäller, eller? Är hyran avdragsgill....
ANSTÄLLD

Re: Styrelsemöte

Hej

I detta specifika fall så är det bäst att du kollar detta med Skatteverket.

MVH
Annica
NY MEDLEM

Re: Styrelsemöte

Tack redan gjort. 
Reglerna för styrelsemöte har inte ändrats, när de andra representationsreglerna ändrades så svaret är:
Man har endast rätt att dra 60 kr för enklare förtäring, typ fralla och kaffe. Idetta fallet så levererades tydligen lunch samt kaffe till konferensrummet. Så det ska bokas som ej avdragsgillt och momsen är således heller ej avdragsgill.