Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Sampletekk
MEDLEM

Utag av inventarier

Om man köpt inventarier till en enskild Firma och sedan vill ta ut dom för privat bruk, hur bokför man detta om hela värdet av inventarien är avskriven?
6 SVAR 6
Fd medlem
Inte tillämpbar

Man tar för säkerhets skull kontakt med någon som kan ge en tillförlitlig uppgift om  inventariens marknadsmässiga värde och använder det värdet vid utköp

Mikael

Hej, japp det är redan gjort, men säg att varan köptes in för 10.000:- och det marknadsmässiga värdet idag är 7000:-. Uppstår det då inte en förlust för firman? Observera att hela värdet redan är avskrivet.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Poängen med värderingen är att du får en fingervisning om till vilket värde du bör lösa ut den för att inte kunna anses otillbörligt gynna dig privat genom att betala för lite för den. Din verksamhet gör en vinst - skillnaden mellan bokfört värde och försäljningsvärdet.

Mikael

Det är inte värderingen som är problemet, det är redan fixat, utan hur det ska bokföras i och med att inventarien är avskriven till 100%. Det handlar också om en enskild firma, så jag och firman är ju så att säga samma sak
Fd medlem
Inte tillämpbar

I och med att inventarien är avskriven till noll är varje krona över noll du betalar en intäkt för din firma.
Kontot du använder för att bokföra intäkten är 3973.

Mikael

Ok, Tack!