Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

SB____6
UTFORSKARE

Drivmedelskostnad vid lån av företagsbil

Vi har ett gäng företagsbilar och undrar om det är tillåtet att begära att de anställda tankar i nytt drivmedel när de lånat en bil för privat användning? Finns detta reglerat och hur gör ni andra?

Förutsättningen är alltså att de endast kör i ringa omfattning så att bilförmån ej uppkommer, och därmed är ju inte drivmedelsförmån heller aktuellt. 

1 SVAR 1
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej!

Denna fråga kanske är bäst att du bollar med Skatteverket så allt blir rätt och riktigt. Ser ju att du är påläst om bil- och drivmedelsförmåner och har säkert sett att man nämner gränserna ringa omfattning, det vill säga mindre än 10 ggr eller mindre än 100 mil per år för att undvika förmånsbeskattning. 

Men om man sedan kan tvinga de anställda att betala drivmedel själva har jag svårt att svara på och kan inte se att detta regleras någonstans utan det kanske är något ni får avtala mellan företaget och de anställda? Kanske kan din arbetsgivarorganisation fungera som ett stöd? 

 

Är det någon annan forummedlem som har erfarenheter av liknande situation och vill berätta hur ni hanterar det på ert företag så är det mycket uppskattat.

 

/Tinna