Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Nytt direktiv Tillväxtverket ang semester!

 Hej! Detta har vi fått från Sinf, Jag har klippt in direkt från det mailet vi har fick i fredags eftermiddag. Känns ju så där att de kommer med det nu? Hur ska man då hantera/råda vid semestern? Ska de anställda då inte få nån semester under stödperioden man redan fått utbetalat? 

Ha en fin dag!

 

"Korttidsarbete och semester

I går meddelade Tillväxtverket en ändring som får stor betydelse för företagen. Tillväxtverket har tidigare gjort bedömningen att betald och intjänad semester likställs med närvaro. Men efter en utförd analys har en reviderad tolkning gjorts där man kommit fram till att all semester ska räknas som frånvaro och därmed inte ingå i beräkningen av det preliminära stödet. 

 

 

Detta innebär att sjukdom, föräldraledighet, vård av sjukt barn och semester räknas som frånvaro och ska räknas av vid beräkningen av preliminärt stöd. Inga undantag gäller därmed längre för betald semester, som tidigare angetts.

Tillväxtverket meddelar även att de kommer att återkomma om hur detta kommer att påverka de företagare som redan sökt och beviljats stöd för en semesterperiod. Vi på Sinf fortsätter att hålla oss uppdaterade med information från Tillväxtverket, för mer information är ni välkomna att kontakta våra jurister."

 

 

1 SVAR 1
Highlighted
MODERATOR

Re: Nytt direktiv Tillväxtverket ang semester!

Hej! 

Det stämmer att tillväxtverket ändrat sig gällande betald och intjänad semester. Kan förstå att det känns plötsligt men jag tänker ju att de anställda fortfarande har sin semesterrätt. I helgen tillkom tillväxtverket med följande:
Ytterligare information kring hur inkomna ansökningshandlingar kommer att hanteras, där stödet beräknats med utgångspunkt i att betald och intjänad semester likställs med närvaro, publiceras inom kort.

 

Håll utkik på tillväxtverkets sida om korttidspermittering och så får man utgå efter hur semestern ska hanteras när mer information finns ute. 

/My