Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Ekonomivision
NY MEDLEM

Advisor och löneunderlag

(uppdaterad av Michael Holmgren APPLICATION SPECIALIST ‎2019-11-01 11:39 )
Status: Genomförd

Igår skrev jag om utläggsregistrering och idag om att gå tillbaka 3-4 år i tiden genom att sitta och knappa in löner manuellt!?
Nu ska jag knappa in varenda liten sjukfrånvaro och VAB för hand istället för som tidigare bara trycka på knappen.
Nu ska jag återgå till fristående excelblad för att hålla reda på den korrekta numera kallade timbanken eftersom det inte ens finns en funktion för övertid med OB. Och sedan få nöjet att korrigera saldot både i advisor och i lön600 eftersom vi vill att timbanken/komptiden på lönebeskedet ska stämma, istället för att bara trycka på knappen!
Och som sagt allt det extra manuella arbetet med våra utlägg och km som också måste hanteras vid sidan om istället för direkt i som tidigare i TID. Ska vi tvingas hålla kvar i TID och redovisa vår tid dubbelt och få in våra utlägg för att slippa allt det här extra arbetet, istället för att trycka på knappen?
Vart skickar jag fakturan på all extra tid vi får lägga ner varje månad?
En annan sak som också gör mig förundrad är att det verkar som om ingen annan vill/orkar säga något om det här eftersom inläggen är så få. Det kan ju bero på att man redan har förlorat så mycket tid att man inte tar sig tiden att framföra sina förslag till förbättringar. Vilket i sin tur gör att prioriteringen naturligtvis går i den riktning där det "skriks" mest.
Jag förstår att allt inte kan vara i hamn i ett "nytt" program på en gång. Det jag inte förstår är att det marknadsförs som en fullgod ersättare till Byråstödet som man med enkelhet går över till i ett nafs. Eller så har jag helt enkelt för höga ambitioner i min vilja att utnyttja era programvaror fullt ut...

8 Kommentarer
Mathias Vahlgren
ANSTÄLLD
Hej!
Som Björn skrev till dig igår så stämmer det att vi i dagsläget inte har någon överföring av löneunderlag. Detta finns tyvärr inte heller planerat under 2015. Dock förstår jag ditt önskemål och problem men hoppas ändå att andra funktioner i Visma Advisor kan göra dig nöjd. 

Med vänliga hälsningar

Mathias Vahlgren
SiffHb
NY MEDLEM

Hej

Jag har framfört andra synpunkter/klagomål på Advisor och håller med om att detta stjäl så mycket tid av övrigt arbete, att man bara ibland kan ta sig tid att göra det. Eftersom man säger att det ska vara likvärdigt med Byråstöd behöver massiva förbättringar göras. Jag har skrikit mig hes om kundmapparna och undrat när de ska få samma benämning som kundnumret, i Byråstöd exempelvis. Det finns mycket övrigt att önska...

Mathias Vahlgren
ANSTÄLLD
Hej igen!
Vad det gäller kundmapparna i Connecten kommer de aldrig få samma kundnummer som i Advisor. Detta är sättet vi måste ha det på för att kunna koppla ihop kunden som ligger i en webbaserad lösning med kunden i en lokalt installerad lösning. Så det kommer vi inte ändra. Däremot finns det ett enkelt sätt att komma åt kundmappen från Connecten, välj Arkiv - Öppna kundens datakatalog så kommer du till rätt mapp direkt. I nästa version av Connecten så kommer vi flytta in det här valet under knappen Starta så det blir ännu mer tillgängligt. 

Hälsar

Mathias Vahlgren
Tobias Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
Hej!

Vi har nu en komponent som kan hantera tider och frånvaro från Advisor och sedan läsa in detta i löneprogrammet. Vi håller på att planera hur detta ska släppas till marknaden. Tills dess så får ni gärna skriva kontaktuppgifter (telefonnr och e-postadress) i denna tråden så kan vi kontakta er för att se till så att ni får denna komponent.

/Tobias
Michael Holmgren
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Genomförd

Hej!

Jag vill uppdatera lite snabbt: I fredags släppte vi möjligheten att exportera löneunderlag från Visma Advisor till Visma Lön. Läs mer här: Löneunderlag från Visma Advisor »

Andreas Olsson
NY MEDLEM

Hallå, hallå,

 

Hur går det med registrering av övertid etcetera? Ni har ju en programvara i Tid Smart där ni har gjort grovjobbet - men i Advisor skall det finnas någon slags "lightversion" som sätter det manuella arbetet i fullt spel. Det känns oerhört besynnerligt att proffsen, det vill säga vi som arbetar med det här till vardags, inte skall kunna ha fullgoda förutsättningar att arbeta med för egen del.

 

Tidregistreringen skall ha fyra grundläggande funktioner, med full flexibilitet och utan begränsningar:

 

1. Debiteringsunderlag till kund. Den finns (naturligtvis) men brister i flexibilitet. Sedan tidigare har vi lämnat förslag på förbättringar och kompletteringar. Exempelvis, mer än ofta noterar vi fullpris på kundens faktura, med en definierad rabatt. Det ger en tydligt signal till kunden att de faktiskt har fått ett bättre pris på vissa moment. När vi nu sätter rabatten direkt på fakturan synkar det inte med den statistiska uppföljningen i Advisor.

2. Möjlighet att skriva kommentarer direkt i tidredovisningen, såväl interna som externa. Det finns (naturligtvis) men har teckenbegränsningar. Varför?

3. Sedvanlig "intern" tidredovisning med frånvaro, övertider, ob etcetera. Utläggsregistreringen skall självfallet synka med Lön även den, sömnlöst - vilket den inte gör.

 

Sammantaget, INGEN manuell handpåläggning skall behövas utöver hanteringen i Advisor. Jag tror alla håller med om att det borde vara självklart.

 

Jobba på! 🙂

My Janhall
ANSTÄLLD

Hej @Andreas Olsson 

Tack för att du skriver till oss och delar med dig utav dina idéer. Jag ser att du har skapat ett eget inlägg som heter Advisor - Tidregistrering vs. Löneunderlag med dessa förslag. Jag tog vidare tråden till mina kollegor på utvecklingsavdelningen och återkoppling kommer ske den vägen. 

Ha en fin måndag! 🙂 
/My 

VeronicaP
NY MEDLEM

@Michael Holmgren @Tobias Karlsson @My Janhall 

Varför händer inget mer kring detta? Vi är nu i slutet av 2021, vår byrå har just konverterat till Advisor från Byråstöd och Visma Tid, och jag som hanterar lönerna tappar hakan att det inte går att registrera övertid, hantera komp osv. 

Att ni fortfarande menar att man ska gå tillbaka till manuell hantering i löneprogrammet istället för att lösa detta?!

Vi kan väl inte vara den enda byrån som hanterar övertid?