Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
AnnicaL
CHAMPION

Felaktig avsättning till Periodiseringsfond på N3A för delägare i nedlagt handelsbolag

Status: Utvärderar

Jag har vid deklaration för 2019 konstaterat att Skatt Proffs både tillåter och föreslår ytterligare avsättning till periodiseringsfond trots att man markerat att handelsbolaget lagts ned under året. Då måste ju gamla avsättningar återföras och inga nya får göras. Jag kan inte se att detta uppmärksammats tidigare - men nog är det ett fel? 

2 Kommentarer

Jag har märkt att avsättningen föreslås även på NE på alla kunder efter uppdatering. Jag har ställt in i programmet att jag inte vill ha förslag på avsättning till periodiseringsfond utan detta görs en individuell bedömning på varje kund om det ska göras eller inte. Jag har nu upptäckt att detta blivit ändrat i nya uppdateringen och jag är lite nervös för att någon deklaration felaktigt slunkit igenom med avsättning. Känns inte kul 😞

 

Mvh

Lovisa

Michael Holmgren
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar

Hejsan!

Du har helt rätt i att programmet inte hanterar detta i nuvarande (eller tidigare) versioner, jag skulle inte säga att det är ett fel men det är definitivt en funktion som borde finnas i programmet. 

 

Du (som du redan märkt) får hålla koll på detta själv men det är något jag tar vidare när det gäller produktutveckling och vi kommer se över om vi kan implementera denna produktförbättring till framtida versioner av skatteprogrammet. 

 

Tack för att du tog dig tid att uppmärksamma detta!

 

Förändras något gällande detta i kommande versioner uppdaterar jag dig/er i denna tråden. 

Ha en trevlig dag