Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Caroline30
UTFORSKARE

Intern anteckning i tidsregistreringen utan att stoppa tiden

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2020-10-22 14:49 )
Status: Inte planerad just nu

Hej,

 

Vi har ett önskemål från våra kontor (12 medarbetare) och det är att man ska kunna skriva in noteringar under tiden man jobbar med kunden i tidsregistreringen.

Att man inte ska behöva vänta till slutet och skriva allt. Ibland kan vissa uppdrag ta 6 timmar i sträck och då vore det toppen för en själv samt till faktureringen till kunden att man kan skriva in en kommentar vad man gjort. Man kanske har gjort en avstämning som tog längre tid eller att kunden behövde hjälp med någonting utöver den löpande bokföringen. Att bara kunna notera det direkt för att sen fortsätta med bokföringen vore toppen och sen när man ska fakturera så finns de anteckningarna med. 

För nu om man klickar på stoppa tiden, skriver in något så måste man trycka på avbryt för att fortsätta och då försvinner anteckningen.

 

// Caroline

7 Kommentarer
Pirjo Robertsson
UTFORSKARE

Hej

Håller med helt och fullt. Hade varit otroligt skönt att kunna lägga in information om tidsregistreringen allt eftersom. 

Mvh
Pirjo

Tobias Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar

Hej!

 

Vi har haft en idé kring att man skulle kunna pausa klockan men har stött på en del problem kring det. Vi har dock inte gett upp den idén och då kanske man även skulle kunna använda sig av din idé med flera anteckningar längs vägen man har arbetat.

 

Som systemet är byggt nu så när man stoppar klockan så blir det en tidsregistrering om man väljer att spara och då kommer den anteckningen med på den tidsregistrering som skapas. Om jag tänker lite kring det och din idé, skulle det fungera att när man pausar och skriver in en anteckning så blir det en tidsregistrering och när man startar klockan igen så påbörjas en ny tidsregistrering fast på samma uppdrag och ev. aktivitet som man har jobbat med innan? När man sedan pausar nästa gång så hamnar den anteckningen på nästa tidsregistrering och så vidare.

 

Jag bara tänker lite kring hur systemet är uppbyggt hur man enklast skulle kunna hantera din idé.

 

/Tobias

JanMitomada
UTFORSKARE

Jag använder Visma Projekthantering tidigare Severa och dess app för tidshantering.

Den fungerar så att jag klickar och startar jobba väljer kund/projekt. Jag kan också ha liggande de projekt jag använder ofta - då klickar jag bara på det projektet så startar en ny arbetsperiod - om jag klickar på ett annat projekt så stoppar det första och den tidsredovisning har då sin anteckning.

 

Men jag kan där även gå in på pågående projekt där tiden flyter på och justera anteckningen utan att stoppa tiden.

 

jag kan även gå in sen och justera och kopiera över anteckningar ifall jag har för många små tidssekvenser.

 

tänkte att ni kan jämföra eftersom det är ju också en Visma produkt

Pirjo Robertsson
UTFORSKARE

Hej. Jag vill ha möjligheten att ha allt på en registreringsperiod. T.ex. om jag börjar kl 8 på en kund och gör klart reskontra, och går vidare med att läsa mail, journalskrivning, bokföra verifikat,  avtal, etc så vill jag kunna fylla i allt eftersom utan att pausa då jag vill ha hela perioden på en registrering under Redovisning. Sen gå över till tex Löner på en ny registrering. 

Mvh Pirjo 

Tobias Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

 

Jag har undersökt detta vidare med vår utvecklingsavdelning men Advisor är styrt till att det behövs en tidsregistrering för att kunna spara en intern anteckning. Eftersom systemet är byggt på det sättet så skulle det innebära att man skulle behöva bygga om väsentliga delar av systemet och det är inte något som vi har i vår utvecklingsplan just nu.

 

Däremot kommer vi att försöka genomföra att man ska kunna "pausa" och göra en intern anteckning eller liknande för att sedan starta på nytt. Det krävs dock att det blir en tidsregistrering i Advisor för att interna anteckningen ska sparas.

 

/Tobias

Tobias Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu
 
Pirjo Robertsson
UTFORSKARE

Att pausa hade varit en lösning. Vi får se vad framtiden har att erbjuda då. 🙂 

 

Mvh

Pirjo