Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Peter Fhinn
NY MEDLEM

Rapport för PGU i Advisor

Status: Inte planerad just nu

Hej

 

Har precis börjat använda Advisor för min byrå, kommer från Visma Tid sen innan. 

Där fanns det en fantastisk rapport där man kunde ta ut hur mycket man hade jobbat under en period men fakturerat i en senare period. En ganska väsentlig rapport för periodisering av intäkter som även vår revisor efterfrågade. 

I Advisor kan jag bara få ut en rapport som visar hur mycket av arbetet som är gjort i en period som är fakturerat, oavsett när det är fakturerat. 

Säg att jag fakturerar vad 14e dag. då kommer ju hälften av arbetet med i bokföringen i rätt period, men andra halvan faktureras ju perioden efter, och ska därmed periodiseras in. 

Som det är nu så får jag räkna någon form av mellanskillnad mellan bokförd intäkt och fakturerad intäkt, det går inte att få fram ett underlag på exakt vilka fakturor som är periodiserade. 

Det kan också bli tokigt om man som jag blandar fast pris avseende innevarande månad med löpande räkning där man fakturerar i efterskott. Då kan jag inte heller få någon rapport för vad som faktiskt ska periodiseras. 

 

Ber om ursäkt för långt inlägg. 

 

MVH

Peter

1 Kommentar
Tobias Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu

Hej!

 

Beklagar med något sen återkoppling på ditt önskemål! Just nu har vi inga nya rapporter planerade men jag tar så klart ditt önskemål vidare till vår utvecklingsavdelning. Jag tänker att det kanske går att få någon bra rapport kring periodiseringar i ditt ekonomisystem? Där finns ju bokföringen mm vilket gör att man kanske kan få någon rapport därifrån?

 

När det gäller fast pris så har vi en relativt ny rapport som heter fast pris. Där har man fler valmöjligheter om man vill utgå från fakturatillfällen eller den registrerade tiden under en period. Det blir iofs två rapporter då men då blandas inte timpris och transaktionspris med fast pris i alla fall. Du kan läsa mer om den här https://helpcentre.visma.net/?sl=EbUBfo4R3lM/Advisor/none/description-reports.htm.

 

/Tobias