Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Magnus T
NY MEDLEM

Resursplanering - Advisor

(uppdaterad av Niklas Crona CONTENT PRODUCER ‎2020-01-24 16:00 )
Status: Utvärderar

När jag ska resursplanera i Advisor så har jag nästan 900 poster att gå igenom. Det beror på att delägare i ett bolag är upplagda med kundnummer och -1, -2 osv för att komma med i en anståndslista. 
Delägarna blir m.a.o. egna kundnummer då de inte kan läggas in samlat under själva kunden. Jag ser inte att jag kan "filtrera bort" dessa utan på varje sida i resursplaneringen  så är typ hälften av posterna "kunder", och resterande kundnummer som inte har någon tid och egentligen inte används.
 
Borde vi lagt upp detta på något annat sätt? Det här borde också ta plats i databasen med en massa poster förutom att det är krångligt i min hantering?

8 Kommentarer
Blir på samma sätt i Visma tid som då är kopplat till byråstöd. Kan inte heller välja urval typ, AB, EF, HB vilket skulle funka. Dessutom så verkar resursplaneringen bygga på projekt, vilket vi då inte använder då vi i Tid ändå inte kan välja att fakturera "färdiga projekt" som urval vilket är rätt koko i sig... Man kan undra hur det är tänkt egentligen och då tydligen inte bättre i Advisor heller... 
Sylveko AB
NY MEDLEM
Jag känner med att det som jag trodde resursplanering var och som skulle underlätta för mig - det fungerar inte optimalt. Blir jättemycket listor och sen får jag sätta ihop det själv i exel. Det borde finnas mer urvalsmöjligheter.
Malin Kjellberg
APPLICATION SPECIALIST
Hej!

Ett alternativ är att gå in direkt på kunden och fliken Resursplanering istället. Eftersom det är mindre information som visas i listläget inne i Resursplanering på kunden tar det inte heller lika lång tid för informationen att laddas.

Jag tar detta vidare som ett önskemål, tack för era inlägg!
Tobias Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 
Pirjo Robertsson
UTFORSKARE

Sedan är det något konstigt med Resursplaneringen då färgmarkeringen inte ändrar färg beroende på beläggningsgrad. Har testat att lägga in olika variabler på beläggningsgrad för att se om färgerna ändrar sig, men icke. Det är orange på varje månad oavsett planerad tid. Varför?

Jag har mellan 160-200 h inlagt och med en normal arbetstid på 9 h borde flera månader vara röda. 

Tobias Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

 

Det verkar konstigt för när jag testar så blir min grön, gul alternativt röd beroende på hur jag lägger in timmarna. Det du kan kontrollera på nederkanten på sidan för resursplaneringen så att du har inte har någon inställning på en väldigt hög procent innan den slår över till rött. I så fall kan du justera den via redigera-knappen.

 

Sedan bygger beläggningsgraden också på schemat som den anställde går på. Om du kontrollerar på underhåll-schema så har du ett standardarbetsschema som är tänkt att gälla för de flesta medarbetare. Om du sedan går på underhåll-medarbetare så kan du välja mellan detta standardschema eller ett eget schema som ska gälla för den specifika medarbetaren.

 

Om detta finns inställt och man har procentsatsen inställd "korrekt" för beläggningsgraden så ska den ändra färg beroende på hur stort antal timmar som finns i resursplaneringen.

 

/Tobias

 

 
 
 
 
 
 

 

Tobias Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar

Hej!

 

För att ge status kring denna synpunkt så jobbar vi just nu med det nya gränssnittet för resursplaneringen. Där kommer vi att ha ett val mellan att visa kunder med planerade timmar och ett val för kunder utan planerade timmar.

 

Så när detta är på plats så ska du kunna selektera så att du bara ser de kunder som har planerad tid på sig i listan.

 

/Tobias

Pirjo Robertsson
UTFORSKARE

Hade visst inget schema inlagt på mig. Efter att jag lagt in det ändrade sig färgerna fint i resursplaneringen. Tack för hjälpen!

 

Mvh

Pirjo