Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Jessica71
NY MEDLEM

Två bolag öppna samtidigt

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2021-02-18 11:51 )
Status: Inte planerad just nu

Jag behöver ofta gå in på ett annat bolag än det jag jobbar med och då loggas jag ut. Det kan vara en kund som ringer och vill veta något och då måste jag först stänga ner det jag jobbar med. Ibland kan det vara att kunden inte lämnar med fakturan från mig och då vill jag gå in och hämta den utan att behöva stänga ner bolaget jag jobbar med.

2 Kommentarer
Michael Holmgren
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu

Hej!

Det du beskriver är inget ovanligt och vi är medvetna om att det förekommer. Det är dock ingen lätt nöt att knäcka då det egentligen är både hur vi hanterar inloggning i olika företag och vår hemsida samt respektive webbläsares hantering av webbhistorik, cookies och cachade filer. 

 

Jag vet idag inte om det går att lösa eller hur komplext det skulle vara att få till en bättre hantering av det, det är något vi har med oss till framtiden men idag kan jag inte ge någon mer status än att det inte är planerat att genomföras någon förändring i närtid. 

 

Ett tips jag kan ge på vägen är att vara inloggad i mer än en webbläsare (eller ett inkognito fönster i t ex Google Chrome). Inloggningar i flera olika webbläsare påverkar inte varandra vilket innebär att du inte skulle loggas ut i ett företag som du har öppnat i Chrome om du öppnar ett annat företag i webbläsaren Edge. 

Khedron Wilk
CHAMPION
(uppdaterad av Khedron Wilk ‎2021-03-19 15:10 )

Kort komplettering att detta inte något unikt för Visma utan är nog snarare ett generellt problem avseende alla större webbaserade applikationer/system. Jag har att bolla med detta dagligen i egenskap att vara konsult med konton i/hos mina kunder i samma system där jag har konto för det egna företaget. Därtill flera olika slags konton i respektive organisation. För närvarande har jag fem olika webbläsare installerade för att helt parallellt kunna arbeta med flera samtidiga olika inloggningar i samma system. Okej, det är  extremt men grundprincipen Michael nämner här ovan är helt enkelt den du får tar till.

 

Moderna webbläsare som finns för de stora plattformarna är: Google Chrome, Mozilla Firefox och Microsoft Edge. Dedikera för dig själv respektive webbläsare till de konton som är minst troligt att du behöver vara inloggad parallellt med.

 

Trevlig helg!

 

//En glad bokförinsgamatör.

 

 

PS. Se dock upp med eEkonomi Deklaration / Årsredovisning som inte klarar av parallella inloggningar med samma konto fast olika år! Senaste gjorda inloggning kan komma skriva över tidigare resultat. DS.