Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Arbeta med paketartiklar där dem underliggande artiklarna utgör priset för paketartikeln

Status: Inte planerad just nu

Hej,

 

Vi som företag arbetar med VISMA administration 2000 där vi bedriver över disk försäljning men även många verkstadsordrar där ingen exakt lik den andra. När en kund lämnar in en motor för service så vill vi ha en paketartikel som exempelvis heter "service Honda 50 HK" med flera underliggande artiklar som då ska ingå i en sådan service. Detta hjälper oss då min mekaniker kan se på ordererkännandets kopia vad som ska bytas men också att kunden direkt kan se vilka delar byts. Problemet är bara det att en paketartikel måste ha en fast kostnad där samtliga underliggande artiklar inte kan redigeras i ordervyn, vilket gör det hela väldigt oflexibelt, rent av klumpigt. Om istället paketartikeln kunde väljas att användas bara som mall för ett antal artiklar där dem underliggande artiklarna kan utgöra kostnaden, så att man dels kunnat rabattera vissa artiklar eller helt ta bort dem (vilket är aktuellt i de fall som en servicedel exempelvis bytts av kunden tidigare och således är helt ny). Finns det något sätt att arbeta med Visma på det sätt som vi vill eller måste vi fortsätta skriva in varje artikel manuellt på varje order även i fortsättningen?

 

Hälsningar Emil

 

 

3 Kommentarer
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej Emil!

Tack för ditt önskemål. Vi kommer att diskutera detta och återkoppla till dig i tråden när vi har något att dela med oss av. 

 

/Tinna

Hej Tinna!

 

Har ni haft möjlighet att diskutera ämnet i denna tråd ännu eller ligger det på is? Vi är mycket ivriga efter en lösning på problemet då det skulle vara ge stora tidsvinster i vårt dagliga arbete!

 

/Emil

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu

Hej, 

 

Förlåt för att du inte har fått någon återkoppling på ditt önskemål förrän nu men som det ser ut just nu är det inte planerat att införa möjligheten att ha en mall för paketartikel. 

 

Kanske fungerar det för er att ha en order som ni lagt upp som en mall och kopierar istället?

 

Ha det fint!

/Jenny