Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Klas Visma
NY MEDLEM

Automatisk överföring av utgående balans

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2020-02-25 13:09 )
Status: Utvärderar

Problem kan uppkomma om man  gjort bokslutsverifikat för ett räkenskapsår och inte överfört denna information till nästa år.

 

Det skulle var bra om Visma Administration 200 automatiskt känner av om man skapat nya verifikat för föregående räkenskapsår efter det att överföring av UB har genomförts till efterkommande räkenskapsår. Här skulle man som förslag få upp en tydlig varningsmarkering, gärna i rött, i det senaste räkenskapsåret om man inte har fört över de senaste uppgifterna från föregående räkenskapsår. 

 

Ett exempel

1) Det har skapats 100 verifikat för räkenskapsår som avslutas 2019-12-31.

2) Ett nytt räkenskapsår skapas därefter vilket avslutas 2020-12-31. I detta läge överförs rätt UB från tidigare räkenskapsår till det nya skapade räkenskapsåret.

3) Om jag sedan skapar nya verifikat för räkenskapsåret 2019-12-31, kommer inte detta som automatik över till räkenskapsåret 2020-12-31. Risken finns då att man jobbar vidare med räkenskapsåret 2020-12-31 med inaktuella uppgifter.

4) i detta läge borde det komma upp någon form av tydlig varningstext, kanske i form av en popup-ruta att det inte är överfört aktuella uppgifter från föregående räkenskapsår.

5) När man sedan själv väljer att överföra UB från föregående räkenskapsår skall varningstexten försvinna.

6) Samma procedur skall sedan uppkomma varenda gång som man skapat nya verifikat för föregående räkenskapsår och  inte överfört UB till IB för det senaste räkenskapsåret.

 

3 Kommentarer
Thomas51
CHAMPION

Borde man inte kunna ha automatisk överföring av detta?

 

Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @Klas Visma och Thomas51,

 

Jag har gjort om denna tråden till en idé och framfört detta till våra programspecialister som kommer att utvärdera och uppdatera tråden. 

 

Tack för önskemålet!

 

/Tinna

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar