Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
jenny_gardelin
NY MEDLEM

Automatisk periodisering - Administration

Vi önskar att det finns möjlighet att automatiskt periodisera avtalsfakturor.
Att det ställs in när avtalet skapas och sen behöver man inte periodisera varje enskild faktura..
11 Kommentarer
JohanNicklason
ANSTÄLLD
Hej! 

Jag förstår ditt önskemål om att du vill kunna göra det direkt på avtalet så att du slipper gå in på varje faktura och periodisera. Tyvärr finns det ingen funktion för det i nuläget men jag tar vidare ditt önskemål till ansvariga för programmet.

Med vänlig hälsning
Johan
JoannaNorlander
ANSTÄLLD
Hej jenny_gardelin!

Det var inte så länge sedan vi gjorde det möjligt i programmet att periodisera kundfakturor. Jag tror därför att det absolut finns förbättringsområden där ditt önskemål innefattas. I dagsläget prioriterar vi andra förbättringar i programmet en tid framöver, men det är bra att det här lyfts i forumet så att vi vet att det finns en efterfrågan! Är ni fler som har behov av funktionen att kunna periodisera direkt på avtalen så får ni gärna göra ett inlägg i den här tråden. 
jenny_gardelin
NY MEDLEM
Hej Joanna,
Tack för återkoppling.
Vi skapar väldigt mycket fakturor från avtal, och då hade det varit skönt om jag sluppit gå in på varje separat faktura och lägga in periodiseringen manuellt. Ska man periodisera 100 fakturor på raken blir det ganska tråkigt och hade varit skönt om det hade kunnat automatiserats.

//Jenny
Mia Sundin
ANSTÄLLD
Hej Jenny,

Förstår att det blir tidskrävande för er och tackar för att ni lyfter upp detta i vårt Forum, allt för att vi ska kunna utveckla våra program.

Ha en fin dag!
Mia
jenny_gardelin
NY MEDLEM
En annan tanke: Om det är svårt att få till automatisk periodisering på en avtalsfaktura. Kan man då få en bockruta på avtalet "Ska periodiseras". Så när man skapar fakturan/skriver ut fakturajournal så varnar den om att fakturan inte är periodiserad?
katarinisen
NY MEDLEM

Hej!

Jag hade också tyckt att det hade varit väldigt bra om man kunde ställa in direkt i avtalet hur fakturan ska periodiseras. Detta skulle spara enormt med tid!

MVH

Katarina

Lina A
UTFORSKARE
Vi sitter varje månad och periodiserar alla avtalsfakturor vilket tar enormt lång tid. En funktion inne i avtalshanteringen där man kan göra detta hade varit mycket önskvärt även hos oss.
Sandra W
NY MEDLEM
Vi periodiserar också avtalsfakturor. Det tar lång tid när man måste gå in på varje avtalsfaktura och och göra det manuellt. Så mycket lättare om man automatiskt kunde periodisera genom att ställa in direkt på avtalet.
Lina A
UTFORSKARE
Hur går det med det här? Något ni på Visma tittar på? Det tar otroligt mycket tidd att behöva gå in och periodisera varje enskild faktura...
Asa___26
NY MEDLEM
Detta tycker jag är en mycket viktig funktion som saknas. För oss tar detta väldigt mycket tid.
Helena Andersson
APPLICATION SPECIALIST
Hej.
Detta är inget som vi planerar för just nu men jag har den med mig för framtiden.